31. maja 2016

S tekmovanjem Puklrajders dirt jam se je v soboto v Urbanem kolesarskem parku Radlje začela domača dirt serija.

V soboto se je s tekmovanjem Puklrajders dirt jam v Urbanem kolesarskem parku Radlje začel letošnji Slovenski dirt pokal.

V prelepem sončnem vremenu, ki ga je na trenutke motil le dokaj močan veter, smo lahko videli atraktivne skoke večine najboljših slovenskih dirt rajderjev, ki so bili na odlično pripravljenih linijah sprva zaradi vetra nekoliko zadržani, v zadnjih vožnjah finala pa smo lahko videli visok nivo izvedenih trikov.

Novost letošnjega pokala je združena mladinska kategorija U16, v kateri je bilo lansko sezono zelo malo prijavljenih na tekmah, zato je tudi prišlo do združitve bmx in mtb kategorij. Ker pa v Radljah Puklrajdersi ta atraktivni šport gradijo predvsem na mladih, ni bilo nič čudnega, da je bila v tej kategoriji največja gneča, saj je nastopilo 8 mladih tekmovalcev, od tega kar 6 iz Radelj. V finalu sta bila na vrhu dva bmx rajderja iz Maribora, Žiga Močilnik je z lepo izvedenimi triki zmagal pred Simonom Cvetkovičem, ki je bil drugi, tretji je bil mtb rajder Domen Harnik iz Radelj, ki je bil lansko sezono prepričljivi skupni zmagovalec U16 mtb kategorije.

V kategoriji BMX elite smo v Radljah videli samo 3 tekmovalce, vendar vse tri najboljše iz lanske sezone pokala. Tako smo videli Domna Fekonjo, lanskega skupnega zmagovalca, ki je z raznimi kombinacijami backflipov, whipov in izjemnimi višinami skokov zmagal pred drugo uvrščenim Žanom Kudrom, ki je pokazal odlične trike, kot sta frontflip in cliffhanger, ter tretje uvrščenim Janijem Fučko, ki je na tekmi blestel predvsem pri izvedbi 360 rotacij v raznih izvedbah. V tej kategoriji so bile najmanjše razlike med tekmovalci, kar napoveduje izjemno trd boj za lovoriko skupnega zmagovalca letošnjega pokala.

V kategoriji MTB elite v nasprotju z BMX kategorijo nismo videli najboljših treh iz lanske sezone, smo pa zato videli odlično predstavo legende mariborske dirt scene, Marka Draguljiča, ki je z veliko raznolikostjo in dobro izvedbo trikov premagal vso konkurenco, ki je bila sicer okrnjena, vendar še zdaleč ne slaba. Najbolj se mu je z raznimi backflipi in 360-ji približal klubski prijatelj Boris Režabek, tretji pa je bil novinec na tekmah za dirt pokal Janoš Herodež.

V tekmovanju best trick so se pomerili najboljši BMX in MTB rajderji, zmagal je Domen Fekonja s 360 backflipom, v zadnjem poizkusu pa si je prislužil tudi lovoriko best crash pri spektakularnem poizkusu backflipa z dvojnim tailwhipom, ki se je končal z obiskom pri simpatičnih zdravnicah v reševalnem vozilu in poškodbo komolca. Ob tej priložnosti mu Puklrajdersi in organizatorji pokala čestitamo za odlično predstavo in želimo čim hitrejše okrevanje. Domen sicer tega tekmovanja ni osvojil z lahkoto, saj je Jani Fučka naredil dvojni backflip, pristal, nato pa zdrsnil in padel, kar bi mu lahko ob perfektni izvedbi prineslo zmago.

Naslednje tekmovanje dirt pokala bo Kilaskute dirt jam že 11. junija v parku Kilaskute v Ljubljani.

{loadposition inside}

Vrstni redi

U16 BMX in MTB
1. Žiga Špindler Močilnik / BMX, KK DenDevils
2. Simon Cvetkovič / BMX, KK DenDevils
3. Domen Harnik / MTB, KK Puklrajders

MTB elite
1. Marko Draguljič, KK DenDevils
2. Boris Režabek, KK DenDevils
3. Janoš Herodež

BMX elite
1. Domen Fekonja, KK DenDevils
2. Žan Kuder
3. Jani Fučka, KK Črn Trn

Best trick in best crash: Domen Fekonja

dirtpokal.si
Videi na www.facebook.com/bikeparkradlje

Preberi še
Dirt pokal je zopet tu

Poročilo Luka Kresnik
Na uvodni fotografiji Jani Fučka, foto Atelje Kresnik

Sledite nam