Svetovni pokal Val di Sole
Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
4. junija 2020

Kljub temu, da je Mednarodna kolesarska zveza že objavila jesenski koledar dirk svetovnega pokala, so Italijani včeraj odpovedali septembrske prireditve.

Petnajstega maja je Mednarodna kolesarska zveza UCI potrdila letošnji nekoliko okrnjen program dirk svetovnega pokala in veselje med tekmovalci in navijači je bilo več kot očitno, a ni trajalo dolgo.

Italijani so včeraj odpovedali dirki olimpijskega krosa in spusta ter svetovno prvenstvo v 4krosu, ki bi morali potekati med 10. in 13. septembrom v Val di Sole.

Glavni razlog za odpoved je odlok lokalnih oblasti pokrajine Trentino, ki je bila zaradi koronavirusa ena izmed najbolj prizadetih italijanskih območij. Odlok namreč do 15. oktobra letošnjega leta prepoveduje zbiranje in druženje vč kot 1000 ljudi na športnih in drugih prireditvah.

Luciano Rizzi, predsednik turistične skupnosti Val di Sole, je povedal, da so zelo razočarani nad tem, da ne bodo izvedli letošnjih svetovnega pokala in hkrati dodal: “V celoti podpiramo odločitev, ki sta jo sprejela provinca Trento in Trentino Marketing. Z mednarodno in italijansko kolesarsko zvezo smo se pogovorili, jim razložili vse razloge, ki nam preprečujejo organiziranje prireditev in na koncu smo tudi z njihove strani naleteli na popolno razumevanje.” Rizzi je za konec povedal tudi to, da se stvari izboljšujejo, a so v Italiji razmere zaenkrat še zelo negotove.

Pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI so k izjavi Luciana Rizzija dodali le to, da so, preden so se odločili za popolno odpoved dirk, razmišljali tudi o prestavitvi na kasnejši termin, a je bila ta poteza skoraj nemogoča.

Tako bomo slovenski ljubitelji gorskega kolesarstva na ogled dirk v Val di Sole, ki je eno tistih gorskokolesarskih prizorišč, na katerem so naši tekmovalci in tekmovalke dosegali vrhunske rezultate, tudi naslove svetovnih prvakov, morali počakati na naslednje leto, ko bo v med 25. in 29. avgustom v Dolini Sonca na sporedu svetovno prvenstvo.

Naslovna fotografija Klavdij Blažko

Preberi še
Novi koledar svetovnega pokala: V oktobru na Pohorju dve dirki!

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam