15. maja 2020

Dvojni sporedi bodo jeseni reševali svetovni pokal. Rešitev tudi za odpovedano SP v krosu na Češkem.

Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila nov koledar največjih dirk v gorskem kolesarstvu. Epidemija koronavirusa je namreč povzoročila vrsto odpovedi in prestavitev tudi na najvišji ravni tekmovanj.

Začnimo pri novem koledarju svetovnega pokala. Po odpovedih Lošinja, Fort Williama, Vallnorda in Mont Saint Anne so preostale dirke dobile nove datume razen Val di Sole in Les Getsa dobile nove datume.

A dirk bi bilo premalo, zato bodo nekatere gostile po dve dirki. To so Nove Mesto na Češkem s krosom ter Maribor in portugalska Lousa s spustom. Tako je, Mariborsko Pohorje bo med 15. in 18. oktobrom gostilo kar dve dirki svetovnega pokala v spustu! Zgornja grafika ima sicer datum 17. in 18. oktober, a še ni potrjeno, če bosta finalni vožnji obeh dirk za vikend. Lenzerheide pa je krosu dodal še spust. Tako bo letos v svetovnem pokalu sedem dirk v spustu in pet dirk v krosu.

Novi koledar svetovnega pokala Mercedes-Benz UCI za sezono 2020

5./6. september – Lenzerheide (Švi), kros in spust
12./13. september – Val di Sole (Ita), kros in spust
19./20. september – Les Gets (Fra), kros in spust
29. sep – 4. okt – Nove Mesto na Morave (Češ), 2x kros
15.-18. oktober – Maribor (Slo), 2x spust
29. okt – 1. nov: Lousa (Por), 2x spust

Svetovna prvenstva

Avstrijski Leogang je spustu dodal še organizacijo prvenstva v krosu in e-MTB, ki so jo odpovedali v Albstadtu v Nemčiji. Svetovno prvenstvo v spustu, olimpijskem krosu, štafeti in e-MTB bo v Leogangu potekalo od 5. do 11. oktobra.

Ostala svetovna prvenstva po sporedu:
23. avgust – Leuven (Bel), eliminator
10./11. september – Val di Sole (Ita), 4kros
24./25. oktober – Sakarya (Tur), maraton

Izvedba prireditev v novih terminih je seveda odvisna od zdravstvene situacije in lokalnih ukrepov.

Kvalifikacije za OI Tokio v 2021

Razvrstitvi z dne 3. marca, ko so zaradi pandemije zamrznili olimpijske kvalifikacije, bodo dodali uvrstitve z dveh vikendov svetovnega pokala v sezoni 2021. Vikenda še nista določena, saj tudi koledar svetovnega pokala v 2021 ni znan.

Več o olimpijskih kvalifikacijah na uci.org

Sledite nam