22. junija 2013

V svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu naslednje leto po sedem olimpijskih krosov, eliminatorjev in spustov. Dve novi prizorišči, v Evropi le en trojček in vsega skupaj tri preizkušnje v vsaki disciplini.

Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila koledar svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu za sezono 2014, prizorišča še čakajo dokončno potrditev (beri: podpis pogodb).

V koledarju je devet prireditev v devetih državah. V vsaki od treh disciplin (olimpijski kros, eliminator in spust) je v načrtu po sedem preizkušenj. Od teh so le trije “trojčki”, ki na isti vikend na isto lokacijo združijo vse discipline.

Novi prizorišči sta Cairns v Avstraliji, ki bo leta 2017 gostil svetovno prvenstvo, ter gostitelji finala, Méribel v Franciji. Po letu odsotnosti se s trojčkom vrača Windham v državi New York v ZDA. Če štejemo tudi letošnje prireditelje svetovnega prvenstva v Južni Afriki, so vsi drugi že v letošnjem koledarju.

V 24. sezoni svetovnega pokala v krosu oziroma 22. v spustu bo dirk na evropskih tleh najmanj doslej: le po tri v vsaki disciplini.

Svetovno prvenstvo v Hafjellu na Norveškem se začne 10 dni po finalu svetovnega pokala v Franciji.

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu 2014
5./6. april – Pietermaritzburg (J. Afrika) XCO/XCE/DHI 1
26./27. april – Cairns (Avstralija) XCO/XCE/DHI 2
24./25. maj – Nove Mesto na Morave (Češ) XCO/XCE 3
31. maj/1. junij – Albstadt (Nemčija) XCO/XCE 4
7./8. junij – Fort William (V. Britanija) DHI 3
14./15. junij – Leogang (Avstrija) DHI 4
2./3. avgust – Mont-Sainte-Anne (Kanada) XCO/XCE/DHI 5
9./10. avgust – Windham (ZDA) XCO/XCE/DHI 6
23./24. avgust – Méribel (Francija) XCO/XCE/DHI 7

www.uci.ch

Sledite nam