2. marca 2017

Manj kot 50 dni do začetka največje etapne dirke v tem koncu Evrope in hkrati dodatek k imenu.

K tretji ponovitvi dirke, ki bo kmalu razprodana, je pristopil nov pokrovitelj. To je podjetje Mitas.

Mitas in Adria Bike

Eden izmed največjih proizvajalcev plaščev in zračnic je k projektu pristopil prejšnji teden, saj so v Pragi podpisali sponzorsko pogodbo z Adria Bike, organizatorjem dirke 4 Islands. Podjetje Mitas je postalo generalni pokrovitelj in tako dobiva dirka novo ime – Mitas 4 Islands.

Mitas, ki je v lastništvu švedske skupine Trellborg, je svojo marketiško strategijo usmeril globalno in želi preko velikih etapnih dirk in dirk v krosu na svetovni ravni nadaljevati predvsem v smeri prepoznavnosti blagovne znamke.

{loadposition inside}

Hrvoje Šepić

Direktor dirke pravi, da so izredno veseli novega partnerja, še posebej zato, ker so videli, kako Mitas deluje na globalni ravni in je pokrovitelj največjih dirk širom sveta. Od prve izvedbe je dirka potrojila število nastopajočih, prav tako je prišla na zemljevid dirk, ki v gorskokolesarskem svetu nekaj pomenijo.

Pavel Nosek (Mitas)

Mitas konstantno išče poti, kako izboljšati svoje produkte in ravno tovrstne preizkušnje jim dajo izredno veliko podatkov glede smeri razvoja plaščev.
In prav dirka 4 Islands je pravšnja za testiranje novih materialov, saj štirje kvarnerski otoki ponujajo izredno raznoliko podlago.

Hkrati je namignil, katere plašče bi priporočil za dirko 4 Islands. To so Mitas tubeless Supra folding, ki so opremljeni s tehnologijo TEXTRA, ki dodatno ščiti stranski del plašča. Plašč so preizkusili tudi na dirki ABSA Cape Epic, kjer je Mitas opremljevalec že od sezone 2015.

Od jutri dalje predstavitve posamičnih etap prihajajoče dirke Mitas 4 Islands. Začenjamo z otokom Krkom.

Naslovna fotografija Matej Hartman

www.adriabike.hr

Preberi še:
Iščejo se prostovoljci za dirko 4 Islands
Odštevamo mesece do 4 Islands 2017

Sledite nam