15. maja 2011

V drugi dirki v spustu za pokal Slovenije na Psunju na Hrvaškem zmaga Nejca Rutarja pred Pandurjem in Drnovškom. Vauh najhitrejši v polfinalu, na koncu 4. Pri damah Zarja Černilogar.

V drugi dirki v spustu za pokal Slovenije na Psunju na Hrvaškem, ki je štela tudi za točke hrvaškega pokala in točke UCI (C2), je zmagal Nejc Rutar pred Žigom Pandurjem in Matejem Drnovškom. Miran Vauh, ki je bil najhitrejši v polfinalu, je slabše opravil finalni nastop in bil 4. V polfinalu so bili prvi štirje – Vauh, Rutar, Pandur in Miha Halzer – zelo izenačeni, saj jih je ločila slaba sekunda. A v finalu je Nejc svoj dosežek popravil za skoraj 6 sekund, čemur tekmeci očitno niso bili kos.

Nejc je po zmagi povedal: “Že polfinalni nastop mi je dobro uspel, tako da nisem računal, da sem lahko v finalu še toliko hitrejši. Tudi finalna vožnja se mi ni zdela čista, ker me je pred vhodom v gozd že zakislilo in se imel za naprej težke noge, drugače pa je šlo ok.”

Po drugem mestu v Avčah za Avstrijcem Pekollom se je Nejc utrdil v vodstvu na pokalni lestvici z le 20 točkami manj od maksimalnega izkupička, ki mu jih je danes dopoldan odnesel Vauh.

V prvo deseterico moške članske kategorije, pravzaprav kar med prvih petnajst časov absolutno, sta se od tekmovalcev iz sedmih držav zrinila le še britanska brata Stock na 7. in 8. mesto.

Stopničke so bile slovenske tudi v drugih kategorijah – med ženskami je prepričljivo, z več kot 20-sekundo prednostjo, zmagala Zarja Černilogar pred Rebeko Barlič in Nežo Knez. V združeni mladinski kategoriji je bil tako kot na prvi pokalni dirki v Avčah najhitrejši Peter Mlinar, tokrat pred Davidom Goletom in mlajšim mladincem Mihom Ivančičem. V kategoriji master je zmagal Saša Merljak, med amaterji pa Iztok Slapnik.

Lestvice PS, izidi stavnice in fotografije sledijo!

Vrstni red finala

moški elite
1. Nejc Rutar (Orbea Geax/Unior Tools Team) 3:23,69
2. Žiga Pandur (KD Rajd Trek/Unior Tools Team) +1,45
3. Matej Drnovšek (MTB Trbovlje Specialized) +4,65
4. Miran Vauh (KK Črn trn GT) +5,91
5. Miha Halzer (KD Hrastnik) +7,68
6. Jan Cestnik (MTB Trbovlje Specialized) +9,25
7. James Stock (VB, One industries Europe) +10,97
8. Alex Stock (VB, Kona) +11,92
9. Aleš Virtič (KD Rajd Trek) +12,48
10. Andraž Jeršin (MTB Trbovlje Specialized) +12,76

ženske
1. Zarja Černilogar (KK Črn trn GT) 4:09,11
2. Rebeka Barlič (MTB Trbovlje Specialized) +21,82
3. Neža Knez (KD Rajd Trek/Unior Tools Team) +41,30

mladinci (U17 + U19)
1. Peter Mlinar (Enduro Maxxis Sram) 3:40,83
2. David Gole (ŠD LIFE) +7,37
3. Miha Ivančič (ŠKTD Avče) +9,13

Vrstni red polfinala
Vrstni red finala

Foto Grega Stopar

Sledite nam