4. julija 2015

V Švici zmagovalca četrtega spusta svetovnega pokala Greg Minnaar in Rachel Atherton, edini slovenski finalist Miran Vauh grdo padel.

V Lenzerheidu v Švici, ki se po dolgem času vrača med prizorišča svetovnega pokala, ta konec tedna potekala četrta dirka v spustu in tretja dirka v krosu za točke te serije.

V današnjem finalu spusta na zahtevni, razgibani in prašni progi je bil pri moških najhitrejši Južnoafričan Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate) pred Francozom Loicom Brunijem (Lapierre) in presenečenjem, Avstralcem Lucasom Deanom. Minnaar je z 18. zmagami zdaj najuspešnejši tekmovalec v spustu v svetovnem pokalu.

Pri ženskah je še enkrat zmagala Britanka Rachel Atherton (GT) pred rojakinjo Manon Carpenter (Madison Saracen) in Avstralko Tracey Hannah (UR Polygon).

V skupni razvrstitvi vodita Aaron Gwin, danes 8., in Athertonova.

Miri v finale, tam pa …

Edini Slovenec v finalu je bil državni prvak med člani, Velenjčan Miran Vauh (KK Črn trn). Po 62. času kvalifikacij je v finalu grdo padel na glavo na najhitrejšem odseku proge pri hitrosti okoli 60 km/h. Dirka je bila prekinjena, Miri pa si je poleg pretresa možganov prislužil tudi helikopterski prevoz v bolnišnico. Ob objavi tega članka je še na pregledih.

Zunaj finala sta za las, za mesto, ostala Monika Hrastnik (Črn trn, 21. mesto med ženskami) in Luka Berginc (Črn trn, 31. mesto med mladinci). Med člani je bil Žiga Pandur (Unior Tools Team) 98.

Dobro sta se odrezala Škota iz slovenske ekipe Unior Tools Team: Ruaridh Cunningham je zasedel 20., Reece Wilson pa 35. mesto.

V nedeljo bo na vrsti še kros: članice elite ob 11:15 in člani elite ob 14:15, oboji v živo na redbull.tv.

Posnetki Mirijevega padca in prevoza z RedBull.tv


Vrstni redi na strani UCI 

Posnetek finala spusta na redbull.tv 

Na uvodni fotografiji bradati mož Miri, foto Klemen Humar

Sledite nam