29. septembra 2016

Veliki zmagovalec Nemec Lorenz Holder z BMX kolesarjem Grošićem, v finalu tudi dva slovenska fotografa. Objavljamo vsa kolesa v finalu.

V sredo zvečer so v Chicagu podelili nagrade četrtega svetovnega natačaja za fotografije akcijskih in avanturističnih športov Red Bull Illume Image Quest. Že drugič zapored je naslov najboljše fotografije osvojil Nemec Lorenz Holder s svojo BMX fotografijo, na kateri nastopa avstrijski kolesar bošnjaških korenin Senad Grošić.

Nagrade so podelili v enajstih kategorijah, Holder pa je z isto fotografijo zmagal še v kategoriji Masterpiece by Yodobashi in po izboru športnikov, z drugo – prav tako z Grošićem – pa v kategoriji Igrišče (Playground). Fotografije je ocenjevalo 53 sodnikov, ki niso poznali avtorjev prijavljenih del.

V prostorih instituta umetnosti v Chicagu so razstavili 55 fotografij, ki so se uvrstile v finalni izbor. Med njimi sta tudi deli dveh slovenskih avtorjev. Samo Vidic, ki je leta 2013 zmagal v kategoriji Krila (Wings), je bil ponovno v finalu te kategorije s še eno fotografijo skakalca v vodo. Jan Pirnat pa je bil s fotografijo gorskega kolesarja prostega sloga Gašperja Dolinarja med petimi izbranimi fotografijami kategorije Bližnja fotografija (Close up). Razstava bo dve leti potovala po svetu.


Tekmovanje so prvič izvedli v letu 2007, drugič v 2010 in tretjič leta 2013. Letošnja novost je bila kategorija Mobile za fotografije, posnete z mobilnimi napravami.

Vse kolesarske fotografije med finalisti ter Vidičevo najdeš v zgornji galeriji.

www.redbullillume.com

Uvodna fotografija je zmagovalna Holderjeva z Grošićem, neizrezano in večjo si oglej v galeriji

Sledite nam