25. aprila 2019

Na poti MTB trail centra Kočevje v Dolgi vasi odslej le z vinjeto, dnevno ali sezonsko. Že od tega konca tedna.

Listje, vodni kanal po nalivu, odpadlo suho vejevje, podrto drevo po vetrolomu, “brake bumps”, visoka trava, ipd. se slej ko prej zgodi na trailu. Pa si tega ne želimo.

V večini meni znanih primerov za trailom stoji oseba ali več njih, ki del prostega časa porabi za urejanje le-tega. In to je krasen prispevek mtb sceni. Za kar smo jim gorski kolesarji večno hvaležni.

Ko pa moraš vzdrževati pet trailov, je prostega časa enostavno premalo. Že sam tedenski obhod vseh trailov vzame preveč časa in se je potrebno zapeljati naokoli z motorjem.

Profesionalni pristop in zaposlitev oseb, ki šejpajo trail, je edina prava pot. Sam sem mnenja, da ni OK razmišljanje, da bo vse financirala lokalna skupnost. Za glasbeni koncert, ogled filma v kinu, obisk fitnesa, ipd. nam je samoumevno plačati vstopnino.

In tukaj pridemo na vrsto uporabniki.

Zgraditi trail in postaviti objekt je stvar navdiha. Urejanje tega pa predanost. Ne izgubimo urejenih trailov. Podprimo.

Takole pravijo v MTB trail centru

Pa saj je glede na vlaganje v center to popolnoma pričakovana novica, pa vendar. Vsakodnevno dva trail builderja v centru, speglanost trailov, stalno novosti, investicije, novi traili, dobri eventi in še in še kliče po tem, da se je upravljalec objektov in trailov Zavod za šport občine Kočevje skupaj z nami odločil, da z vstopnino bajkerjev skupaj obnavljamo naše objekte in traile.

Z zamudo, vendar smo se odločili, da je sedaj pravi čas za ta korak. Odziva se niti ne bojimo, saj smo že lani predvsem na pobudo kolesarjev vedeli, da bo ta dan tudi dejansko prišel.

Namena sta dva, eden je veliko vzdrževanja, drugi vodenje statistike.

{loadposition inside}

Takole so si zamislili

Uporaba za vse pod 10 let starosti bo brezplačna.
Od 10 do 18 let dnevna 3 €, letna 10 €
Od 18 dalje dnevna 5 € letna 20 €

Drugačna cena bo veljala v primerih (v komercialne namene vodičev in ostalih), tu bo cena 10 € NE glede na starost.

Vsak kolesar dobi nalepko (vinjeto, ki je že izdelana), ki jo bo prilepil na kolo/prednje vzmetenje … Razkrijemo le to, da bo za 2019 zelena in da bo diskretne velikosti in ne bo vplivala bistveno na izgled kolesa.

Kako do vinjete?

Ko prideš v trail center, jo kupiš, nalepiš na kolo, naredili bomo tudi backup seznam, za vsak slučaj. Podpis izjave in gas. Na željo se bo dalo nakazati tudi na TRR Zavoda za šport občine Kočevje in jo pošljemo po pošti. Se bojimo kopiranja in takšnih ali drugačnih zlorab? NE!! Predlagamo pa nakup letne karte (vinjeta se dobi za letno), lažje bo za vse nas, pa še prispevka bomo toliko bolj veseli. Če prideš furat med tednom ali takrat, ko tam ne bo nobenega, spusti sporočilo na FB stran centra in uredimo.

www.mtbtrailcenterkocevje.com

Preberi še
Pofurajmo Kočevsko, četrtič

Sledite nam