Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
1. marca 2020

Pred zadnjo etapo dirke na Cipru je v moški kategoriji vse odprto, pri ženskah pa imata Langvadova in Battenova skoraj neulovljivo prednost. Držimo pesti za Tanjo in Jitko!

Zahtevna tretja etapa dirke na Cipru in kar nekaj loterije z vremenom, saj je proti koncu etape, katere trasa je potekala v velikem krogu, začelo deževati. Start in cilj v Lythrodontasu, vmes pa 63,5 kilometrov in 1550 višinskih metrov vzponov. Danes je na sporedu še zadnja etapa v obliki olimpijskega krosa.

Pri moških zmaga še ni odločena, saj prve tri ekipe loči manj kot dve minuti, pri ženskah pa imata Langvadova in Battenova skoraj neulovljivo prednost. Tanja Žakelj in Jitka Čábelicka zopet zelo dobro.


Foto Armin M. Küstenbrück-EGO Promotion 

Moški elite

V cilj najdaljše etape je prvi prikolesaril Južnoafričan Alan Harherly, dobro minuto pred ekipnim kolegom, Dancem Simonom Andreassnom (Specialized Racing 2), ki je prikolesaril skupaj z dvojcem Future Cycling Northwave (Čeha Martin Stošek in Kristian Hynek). Na tretje mesto se je zaradi nekoliko slabše vožnje Čeha Ondreja Cinka, a toliko bolj divjega ciljnega šprinta Bartlomieja Wawaka, uvrstil dvojec Kross Racing Team.

Pred današnjo zadnjo etapo še vedno vodi dvojec Cink-Wawak, ki ima 48 sekund prednosti pred Harherlyjem in Andreassnom. Na tretjem mestu sta z minuto in 47 sekundami zaostanka Stošek in Hynek.

Vrstni redi


Nepremagljivi Annika in Haley.

Ženske elite

Danka Annika Langvad in Američanka Haley Batten (Specialized Racing) še vedno nizata najboljše čase in sta le še korak do končne zmage. Na drugo mesto sta se z zaostankom treh minut 36 sekund uvrstili Američanki Kate Courtney in Erin Huck (Scott – SRAM), na odlično tretje mesto pa slovensko-češka naveza Tanja Žakelj in Jitka Čábelicka (GAPP System – Unior).

V skupnem seštevku imata Annika in Haley skoraj neulovljivo prednost. Na drugem mestu sta Kate in Erin, ki zaostajata 17 minut in 15 sekund. Tretje mesto zaenkrat držita Kanadčanka Emily Batty in Britanka Evie Richards (Trek Factory Racing XC), zaostajata pa 30 minut in 16 sekund. Le dobre tri minute za njima sta na četrtem mestu Tanja in Jitka.

Tanja po tretji etapi:

“Škoda mi je predvsem, ker sem ubrala slabo taktiko. Nisem vedela, da je vzpon tudi na trailu in sem pred tem žal izgubila kontakt z Emily in Islo. Naša skupina je bila tam kar počasna. Bolj mrzlo in deževno proti koncu mi tudi ni ugajalo. Slabši dan zame, je imela pa Jitka boljšega in sva bili spet tretji. Jutri še XC in pričakujem, da mi bo težko.”

Vrstni redi

Vrhunci tretje etape

Profil zadnje etape

Fotografije jsphoto.cz.

Preberi še
Cyprus Sunshine Epic: Tanja in Jitka na stopničkah!
Cyprus Sunshine Epic: Tanja in Jitka odlično!
Cyprus Sunshine Epic: Jutri start prve etape

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam