primož obal, ciklokros, kk tropovci
30. novembra 2023

Ciklokros Tropovci, ki se vrača v koledar serije, bo druga letošnja dirka Pokala Slovenije v ciklokrosu. Štajnar & Štajnar branita najvišji stopnički iz Straže.

Vsebine s Pokala Slovenije v ciklokrosu na mtb.si podpira trgovina Extreme Vital.
V kolesarskih servisih Extreme Vital do 15. decembra nudijo 20-odstotni popust na opravljeno delo pri generalnih in osnovnih servisihVeč

Po Ciklokrosu Straža, ki je 19. novembra odprl sezono, se tako letošnji Pokal Slovenije v ciklokrosu nadaljuje v Prekmurju. Dobesedno le nekaj deset metrov čez reko Muro, kjer so člani Kolesarskega kluba Tropovci pripravili progo ob ribnikih blizu naselij Gradišče in Tropovci v občini Tišina nedaleč od Murske Sobote.

Prizorišče sicer ni neznano malo bolj izkušenim tekmovalcem, saj je KK Tropovci tu dirko ciklokros pokala gostil že trikrat, nazadnje v začetku sezone 2015/2016.

Lokacija dirke – Ribiški dom Gradišče

Konkurenca

Na seznamu prijavljenih na CX Tropovci je že skoraj 90 imen. Pri članih tudi zmagovalec Straže Mihael Štajnar (mebloJOGI – ProConcrete) in tretjeuvrščeni Gregor Dimic (Energijateam.com), drugouvrščenega Anžeta Ravbarja (Adria Mobil) pa ni med prijavljenimi. Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team), ki se je v Straži boril za drugo mesto, bo spet nevaren, saj je smolo morda že porabil z odstopom.

Članom gotovo ne bo dal miru najmočnejši amater Primož Obal, član in trener domačega KK Tropovci, ki praviloma po nekaj krogih prehiti vse člane razen najmočnejših. Tokrat bo imel še prednost domačega terena.

Še bolj napeta bi lahko bila dirka mladincev z Mihaelom Štajnarjem in praktično vsemi, ki so bili pri vrhu v Straži.

Prijave na CX Tropovci so odprte le še danes!

Razpis in prijave na prijavim.se

Odprte so tudi že prijave na dirko v Kočevju (23. december), tretjo pokalno in tudi letošnje državno prvenstvo, ter na vedno odmevni Ciklokros Ljubljana (26. december), finale letošnjega Pokala Slovenije v ciklokrosu.

Luka Mezgec na CX Gradišče 2012, drugi za Matejem Lovšetom

Spored ob Muri je standarden:

  • 10:30 – Tehnični sestanek
  • 11:00 – Start kategorij dečki, deklice, mladinke (vsi 25 min + 1 krog)
  • 12:00 – Start kategorij mlajši mladinci, starejši mladinci, ženske (vsi 35 min + 1 krog)
  • 13:00 – Start kategorij člani (elite in u23), masters (vsi 50 min + 1 krog)
  • 14:30 – Razglasitev

Na naslovni fotografiji Primož Obal na Ciklokrosu Ljubljana 2022, foto Grega Stopar

Preberi še

CX Straža: Ciklokros je startal, na vrhu Štajnar & Štajnar

Sledite nam