3. decembra 2018

Četrta dirka ciklokros pokala letos, ki je štela tudi za državno prvenstvo, je postregla z bolj ravninsko, a še vedno tehnično progo. Državni prvaki so postali …

Tretji ciklokros Cerknica je bil na sporedu včeraj, kraj dogajanja pa poslovna cona Podskrajnik. Četrta dirka letošnje sezone je štela tudi kot državno prvenstvo. Branilca naslova v elitni kategoriji Luka Mezgeca ni bilo na startu, tako da so bile karte premešane na novo in kdo bo najboljši, se ni vedelo do zaključka.

Na startu v vseh kategorijah se je razvrstil 101 tekmovalec(ka), tistih na kolesih za ciklokros pa je bilo kar 76, tako da tudi ta disciplina pri nas počasi prihaja v veljavo!

V absolutni konkurenci je največ spretnosti pokazal Matej Kravos, ki je slavil tudi v kategoriji master 1. Ogorčen boj med elito in U23 je naslov državnega prvaka prinesel Tadeju Pogačarju, članu ljubljanskega Roga, ki se ob koncu sezone seli med profesionalce, pogodbo je podpisal z ekipo UAE Emirates.

Vrstni redi absolutno

Kategorija deklice – prvo mesto Nuša Moroz (KD Sloga 1902 Idrija), drugo mesto z le štirimi sekundami zaostanka Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team), tretje mesto Neja Kalan (KK Kranj).

Kategorija dečki – Alessandro De Pare (Trivium Froggy Team), sekundo za njum Marcel Skok (KD Sloga 1902 Idrija), dobro minuto za njima pa na tretjem mestu Maj Flajs (KK Kranj).

Master 1 – Enajst krogov in 50 minut ter 54 sekund je bilo dovolj za zmago Mateja Kravosa (Tuš T.E.A.M.), dobro minuto in pol za njim je v cilj prišel drugouvrščeni Matej Dakskobler (KK Pantal), tretje mesto je osvojil Kravosov klubski sotekmovalec Matej Lovše.

Master 2 – Zmaga Dušanu Hajdinjaku (Team Turbo Tropovci), le sekundo počasnejši je bil Matjaž Kovač (Izvir Vipava), tretje mesto je z dobre pol minute zaostanka osvojil Mitja Mori (Ganesha Team).

Mlajši mladinci – Jure Rus (MBK Sportr.SI) je najhitreje opravil s sedmimi krogi, 12 sekund zaostanka je beležil Dabjan Kralj (KK Pantal), minuto in sedem sekund pa Alessandro Chiandussi (A.S.D. GS DONI 2004).

Starejši mladinci – prvo mesto Michele Chiandussi (A.S.D. GS DONI 2004), drugo mesto Jakob Klemenčič (MBK Sportr.SI), tretje mesto Blaž Avbelj (Rog AS).

Člani (elite in U23) – prvo mesto Tadej Pogačar (Rog Ljubljana), dve sekundi zaostanka in drugo mesto za Petra Zupančiča (Calcit Bike Team), tretje mesto je osvojil Nik Čemažar (KK Kranj).

Ženske – zmagovalka Antonia Berto (A.S.D. GS DONI 2004), drugo mesto Tjaša Sušnik (KK Kranj), tretje mesto Saša Žavbi Kunaver (BTC City Ljubljana).

Državni prvaki po kategorijah

Člani (elite in U23) – Tadej Pogačar
Master 1 – Matej Kravos
Master 2 – Dušan Hajdinjak
Mlajši mladinci – Jure Rus
Starejši mladinci – Blaž Avbelj

Vrstni redi 

Naslovna fotografija prijavim.se

Poročila s prvih treh dirk:
Vipavska cicklokros drsalnica
CX Loka: Valjavec kot navit do zmage
Na prvem ciklokrosu presenečenje iz tretje vrste

Sledite nam