26. novembra 2016

Adria Mobil v Novem mestu vzorno izvedla državno prvenstvo prvenstvo v ciklokrosu.

Kolesarski klub Adria Mobil je pri kmetijski šoli v Novem mestu vzorno izvedel državno prvenstvo prvenstvo v ciklokrosu in s svojimi kolesarji tudi bistveno prispevala h konkurenci v vseh kategorijah.

V dirki članov in veteranov se je na progo zagnalo več kot 50 kolesarjev. Po 45 minutah in enem krogu je ciljno črto prvi prečkal Primož Obal (KK Turbo Tropovci), drugi Peter Zupančič (Calcit bike team), toda …

Državni prvak med člani (19-40 let) je postal Vladimir Kerkez (KD Šenčur), ki je začel počasneje, potem pa se na blatni progi počasi prebil pod vrh. Obala so diskvalificirali, ker je na progi zamenjal kolo. Zupančič pa je na podoben način – svojega cx hibrida je po defektu zamenjal za gorsko kolo, ki ga je sicer po predpisih čakalo v boksu – izpadel iz boja za naslov prvaka, čeprav je zmagal v odprti dirki.

Člansko srebro je osvojil Jernej Stibilj (Pici Bici) in bron Marko Pavlič (Cycling Academy). Pred Stibiljem je bil v cilju še Hrvat Bruno Radotić (BK Puls Čakovec).

Branilec naslova Gregor Sikošek (JB Team) je odstopil z zlomljenim menjalnikom.


V kategoriji nad 40 let je prvak postal Dušan Hajdinjak (Team Turbo Tropovci), ki je bil v cilju celo pred Kerkezom kot tretji absolutno. Drugi je bil Miran Kurnik (KK Grega Bole Bled) in tretji Bojan Ločnikar (Bikerepublic).

Od mladincev je bil najhitrejši Aljaž Jarc (KK Adria Mobil) pred gorskih kolesarjev Matevžem Govekarjem (MBK SportR.si), ki je bil v tej kategoriji tudi edini na kolesu za ciklokros. Tretji je bil Mihael Štajnar (Calcit Bike Team).

V dirki žensk je zmagala Tjaša Sušnik (KK Sava Kranj) pred Alenko Novak (KK Adria Mobil) in Urško Petje (TK Gorenjska).

Bravo Adria Mobil, upamo da novomeški ciklokros postane tradicionalen!

Vrstni redi

Na uvodni fotografiji trenutek v uvodnih krogih, ko je potegnil Obal (20), za njim Sikošek, Zupančič in David Per

Oglej si še
Posnetek DP v ciklokrosu

Sledite nam