19. julija 2015

Na Javorniku Žabjek najhitrejši pred Pandurjem in Virtičem, Hrastnikova ugnala še ne čisto pravo Černilogarjevo.

Letošnja druga preizkušnja pokala Slovenije v spustu, Kamplc downhill v parku na Javorniku, je bila tudi letošnje državno prvenstvo v tej disciplini. Najbolj zaželeni majici, tisti v obeh članskih konkurencah, sta prvič osvojila Jure Žabjek (Unior Tools Team) pri moških in Monika Hrastnik (Črn trn) pri ženskah. Oba sta bila najhitrejša že v dopoldanski vožnji in sta šla na progo kot zadnja v svoji kategoriji. Za Juretom sta se uvrstila njegov klubski kolega Žiga Pandur na drugo in Aleš Virtič (Supertrail 79) na tretje mesto, za Moniko pa branilka naslova Zarja Černilogar (Unior Tools Team) na drugo in Eva Horvat (Spank) na tretje. Branilec naslova pri moških Miran Vauh (Črn trn) je bil peti, med njim in bronasto kolajno je končal še Jan Cimperman (MTB Trbovlje Specialized).

Lahko bi rekli, da sta lanska prvaka naslova predala tudi zato, ker sta nastopila precej manj kot 100-odstotno pripravljena. Zarja še ni povsem okrevala po poškodbi ramena, od Mirijevega grozljivega padca na svetovnem pokalu v Švici in pretresa možganov pa sta minila dva tedna.

Po poškodbi zapestja na svetovnem pokalu na Škotskem v začetku junija pa se je vrnil tudi novi prvak Žabjek. “Ta vikend nisem veliko pričakoval, po poškodbi zapestja iz Ft Wiliama sem želel le nastopiti po najboljših močeh. Nisem se zaletaval in tvegal poškodbe. Zadovoljen sem, da se je tako izšlo,” je povedal Jure, ki bo imel še nekaj počitka in čez štiri tedne z zastavo na levi roki nastopil na dirki evropske serije iXS v Špičaku na Češkem. Tam bo upajmo uspešno nadaljeval seozno, ki jo je začel z zmago v Buzetu, 3. mestom na dirki iXS v Kranjski Gori in v Lurdu s prvo uvrstitvijo v članski finale v svetovnem pokalu.

Med mladinci Luka Berginc (Črn trn) ni imel prave konkurence, zmagal je s 15-sekundo prednostjo. Njegov veliki nasprotnik Nal Otoničar (Unior Tools Team) si je v soboto tu na treningu poškdoval ramenske vezi in najverjetneje končal sezono.

Vsi vrstni redi spodaj!

FotogalerijaDP v spustu Javornik: Fotogalerija

Na uvodni fotografiji Jure Žabjek, spodaj Monika Hrastnik, foto Mare Obid

Kamplc DH Javornik DP 2015 – finale

Kamplc DH Javornik DP 2015 – kvalifikacije

Sledite nam