Ciklokros svetovni pokal
13. novembra 2023

Najboljši tekmovalci v ciklokrosu so se teden dni po evropskem prvenstvu pomerili na tretji dirki svetovnega pokala.

Dendermonde je že tretje leto zapored gostil dirko svetovnega pokala v ciklokrosu. Zadnja članska zmagovalca dirke na tem prizorišču sta bila Belgijec Wout Van Aert in Nizozemka Lucinda Brand.

Moški, elite: Mladi Nizozemec do prve zmage

Dvaindvajsetletni Pim Ronhaar je v drugi polovici dirke pobegnil tekmecem in se odpeljal prvi članski zmagi v svetovnem pokalu naproti. Drugo mesto je osvojil CX veteran in zmagovalec letošnje druge dirke, Nizozemec Lars Van Der Haar. Do tretjega mesta je uspel priti Belgijec Laurens Sweeck, ki je izenačil uvrstitev z druge letošnje dirke, ki je bila v Maasmechelenu.

Po treh dirkah je stanje na vrhu sledeče: Z 91 točkami je na vrhu Van Der Haar, drugi je Belgijec Eli Iserbyt,ima 82 točk, tretji pa včerajšnji zmagovalec Ronhaar, ki ima tri točke manj.

Ženske, elite: Nizozemka s prestavo več

Ceylin Del Carmen Alvarado je prepričljivo slavila na letošnji tretji preizkušnji. Res je, da je na dirki manjkala nesporna številka 1, zmagovalka prvih dveh letošnjih dirk in aktualna svetovna ter evropska prvakinja Fem Van Empel, a teže zmage ji ne gre očitati. Na drugo mesto se je uvrstila Lucinda Brand, ki ima v Dendermondeju zabeleženi dve prvi in drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstila mlada Britanka Zoe Backstedt.

V skupnem seštevku je Alvarado zavihtela na prvo mesto in ima sedaj 95 točk. Van Empel jih ima z dvema letošnjima zmagama 80, tretja je z 59 točkami Backstedt.

CX Dendermonde


Posnetek ženske preizkušnje. Tehnično zahteven krog je začinilo še obilo blata! Ampak saj to je ciklokros, kajne?

Vsi vrstni redi na cyclocross24.com.

Naslovna fotografija UCI Cyclo-Cross

Preberi še

Mednarodne dirkaške: Sezona ciklokrosa v polnem zamahu
Svetovni pokal v ciklokrosu se je začel v ZDA

Sledite nam