5. februarja 2019

Enainštirideset nepozabnih kilometrov po Krasu. Vmes pa 850 višinskih metrov vzponov. Hkrati tudi otvoritev gorskokolesarske sezone na slovenskih tleh. Če pohitiš, lahko ujameš še nižjo startnino.

Avto moto karting klub Ales.ca-racing in Kolesarsko društvo Deš Fleš ob pomoči članov TD Cerje prirejata že 7. ponovitev ene navečjih gorskokolesarskih prireditev pri nas, ki vsako leto privabi resnično veliko tekmovalcev in tekmovalk. Tudi iz sosednjih držav.

Predlanska peta ponovitev je bila s skoraj 550 nastopajočimi rekordna! Lanska deževna pa je privabila nekaj prek 250 tekmovalcev in tekmovalk. Letos je število prijav omejeno na 500 nastopajočih, lepote krasa pa boš lahko občudoval 10. marca.

Kje in kako?

Vozi se en krog dolžine 41 kilometrov z 850 metri višinske razlike. Teren sestavljajo utrjene gozdne ceste in utrjene poti iz Vipavske doline na Goriški Kras in nazaj v dolino. Asfaltno cestišče je le v kratkih povezovalnih odsekih. Krog velja za fizično srednje zahtevnega. Na progi bosta dve okrepni postaji, organizator morda doda še tretjo, kjer bo mogoče dobiti le vodo. Bo pa na cilju zagotovljen topel obrok. Seveda bo poskrbljeno tudi za tuše – tako za tekmovalce kot za njihova kolesa.

Potek proge – start v Mirnu pri OŠ Miren – Fajti hrib – Kostanjevica na Krasu – Hudi log – Kremenjak – Nova Vas – Opatje Selo – Lokvica – Cerje – cilj v Mirnu. Proga bo označena s trakovi in modro-rumenimi oznakami. Na progi sta predvideni dve kontrolni točki.

Pozor! Na asfaltnih odsekih, kjer bo odprta vožnja za vsakdanji promet, je obvezno upuštevanje Zakona o cestno prometnih predpisih! Pred lokalnimi in glavnimi cestami bodo postavljene označene upočasnjevalne ovire!


Lani so bile razmere manj prijazne, udeležba pa vseeno solidna

Kategorije

– moški od 18 do 29 let
– moški od 30 do 39 let
– moški od 40 do 49 let
– moški od 50 do 59 let
– moški nad 60 let
– ženske (število kategorij bo znano naknadno)

Prijave

Organizator prijave sprejema do 7. marca. Prijaviš se lahko na spletni strani desfles.si. Do vključno 14. februarja si lahko zagotoviš nižjo startnino (20 evrov), od 15 februarja do 7. marca bo startnina znašala 25 evrov. Lahko se prijaviš tudi na dan prireditve. Prijava na tekmovanje je potrjena, ko je plačana.

Sveže

Zelo zanimiva je zadnja objava na družbenem omrežju organizatorja. Prihod na dirko je napovedal odlični maratonski kolesar Uwe Hochenwarter (Team Wilier Force Germany).

Uradna spletna stran – kraskros.com

Prijaviš se lahko na desfles.si 

Kras Kros na facebooku 

Fotografiji AD. Naslovna je iz 2017.

Kako je bilo zadnji dve leti?
Na Kras krosu v dežku na vrhu lanska zmagovalca
Peti Kras kros z novim rekordom

Sledite nam