16. oktobra 2016

Odprto šolsko prvenstvo Ljubljane v BMXu je popestrilo drugo polovico tedna.

KD Rajd je v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organiziral odprto prvenstvo BMX, ki so se ga udeležili šolarji iz kar nekaj slovenskih šol. Na BMX progi ob Linhartovi cesti je bilo kar veselo vzdušje, ki je dalo vedeti, da je BMX ponovno vzhajajoča disciplina.

Da ne bodo nastopili samo učenci ljubljanskih šol, so v veliki meri poskrbeli kar tekmovalci mariborskega BMX kluba BSX Racing Team, udeležili pa so se ga tudi učenci drugih slovenskih šol.

Tri starostne kategorije za dečke in ena za deklice ter kar nekaj nadobudnih BMXarjev od letnika 2002 do letnika 2011.


V kategoriji starejših dečkov je slavil Gaj Gorza, ki je bil najhitrejši v vseh štirih motih (moto = en krog, 1 dirka), na drugo mesto se je uvrstil Danej Doberšek, ki je bil trikrat drugi in enkrat tretji, na tretje mesto pa se je s seštevkom 4, 3, 3 , 2 prebil Tilen Cvikelj (osnovna šola Spodnja Šiška).

Med mlajšimi dečki (2005 – 2007) je bil najhitrejši Nik Golob, ki je osvojil vse štiri mote, drugi je bil Val Trinle Lampič, ki je bil trikrat drugi in enkrat tretji, Na tretje mesto pa je pribrzel Žiga Horvat (osnovna šola Maksa Pečarja), ki je bil trikrat tretji, enkrat pa se je prebil na drugo mesto.

Med mlajšimi dečki (2008 – 2010) je bil štirikrat najhitrejši Erik Filič iz osnovne šole Valentina Vodnika, na drugo mesto se je uvrstil Jošt Ložar (osnovna šola dr. Vita Kraigherja), ki je bil vse štiri mote na drugem mestu, na tretje mesto pa se je po hudem boju pripeljal Jaka Borštnar, ki je imel seštevek dveh tretjih enega četrtega in enega šestega mesta.

Med mlajšimi deklicami je bila le ena tekmovalka, Mila Lampič , ki pa se je odlično kosala z dečki.

BMX se očitno prebuja tudi med najmlajšimi in kmalu upamo na še več udeležencev na podobnih tekmovanjih.

*kjer pri udeležencih ni napisane osnovne šole, pomeni, da so bili iz drugega kraja, oziroma ne hodijo v nobeno izmed ljubljanskih osnovnih šol.

Obširna fotogalerija na FB profilu KD Rajd.

Fotografije Grega Stopar

Sledite nam