jure žabjek
22. aprila 2022

Ta konec tedna serijo Unior Downhill Cup 2022 odpira Salona DH. Pričakujemo hrvaško-slovenski spopad, povratni za Lošinj. Hrvatje tudi za naslove državnih prvakov.

Najboljši tekmovalci v spustu iz Hrvaške in Slovenije se ta konec tedna zberejo v Dalmaciji na prvi dirki serije Unior Downhill Cup. Dirko gosti mestece Solin, ki se drži drugega največjega mesta Splita.

Hrvaški tekmovalci se bodo med seboj pomerili za naslove in drese državnih prvakov, hkrati pa poskusili tudi gostom iz Slovenije pokazati, kako hitri so. Naprimer hrvaški članski reprezentant in nekdanji državni prvak Ivan Bašić na eni strani, na drugi pa člana slovenske ekipe Unior – Sinter Factory Racing Jure Žabjek in Žak Gomilšček. Ali hrvaški mladinski prvak Frane Medić, ki je pred tremi tedni zmagal na prvi dirki evropskega pokala v spustu na Lošinju. Le da bo v Solinu žal manjkal članski zmagovalec z Lošinja Luka Berginc, ki bo raje počakal na drugo dirko evropskega pokala, ta bo od 6. do 8. maja v Mariboru.

Proga Salona DH

Dirka bo potekala na sveže urejeni progi, dolgi 1,5 km, ki ima kar 400 m višinske razlike. S povprečnim naklonom 29 % je kar strma. Pred nami je moker vikend, a gostitelji pravijo, da proga v mokrem ne bo nič bolj drseča in nevarna, kvečjemu nasprotno. Čeprav se bo čez vikend še spreminjala, se bo v mokrem bolje utrdila in bo nudila dober oprijem.

Ogled proge z Ivanom Bašićem

Časi v živo

Finalni nastop se v nedeljo začne ob 16. uri. Čase lahko spremljate tukaj.

Več o dirki na www.uniordownhillcup.com

Fotografija Sebastian Stirnemann

Preberi še

Koledar serije v spustu Unior Downhill Cup 2022

Sledite nam