28. marca 2012

Po še boljši predstavi v tretji, kraljevski etapi, sta se Katalenić in Rok vzpela na lestvici. Sauser in Stander v skupni razvrstitvi močno ušla zasledovalcem. Dodana dva videa!

V današnji tretji etapi dirke Cape Epic v Južni Afriki, 147 km dolgi z 2900 v.m. vzponov, se je hrvaško-slovenska dvojica Tomislav Katalenić-Mitja Rok uvrstila najvišje doslej. 81. mesto v kategoriji moških dvojic in 116. absolutno ju je v skupni razvrstitvi privedlo pet mest višje v razvrstitvi kategorije in kar osem v absolutni razvrstitvi. Ker se ta trenutek v cilju še ni pojavila hrvaško-švicarska dvojica Sopić/Ecoffey, sta zdaj tudi najvišje uvrščena slovenski in hrvaški kolesar v razvrstitvi. No, edini slovenski …
Osveženo: v cilj je sam prišel Sopić, ki bo nadaljeval kot posameznik, dvojice Keindl Sport pa ni več v razvrstitvi.

Mitja Rok na facebooku: “Po včerajšnji etapi, po kateri sem mislil, da bo zame konec sveta, danes neverjeten preobrat. S timskim delom in požrtvovalnostjo sva kraljevo etapo oddelala z lahkoto. Vse kar lahko rečem je: bilo je noro! Dvignil sem bolečinski prag, Tomas pa si je kot kaže zastavil cilj, da Epic zaključi kot trening intervalov. Če bo šlo tako naprej, bo fantastično!”

Še malo bolj je danes pritisnil “solo” preživeli Uroš Breški, ki po odstopu partnerja nastopa izven konkurence. V cilju je bil 8 minut pred Rokom in Katalenićem. Peter Vesel je s partnerico Michelo Benzoni kolesaril dosti počasneje. Potem ko Michela včeraj zaradi želodčnih težav ni šla na štart in s Petrom tako nista več v konkurenci, je šla danes zopet na kolo.

Uroš Breški
: “Opravili smo z najdaljšo etapo. Bila je res dolga, saj sem jo vozil 7 ur in 19 minut. Odvozili smo jo lepo zase, za užitek. Danes smo prišli v Caledon, naš drugi kamp, tako da smo imeli kar zapolnjen popoldan. Že tako smo zaradi dolžine prišli pozno, sedaj je treba se razpakirati …”

Etapo sta zopet dobila Christoph Sauser in Burry Stander. Sicer z majhno prednostjo pred domačinoma Evansom in Georgom, zato pa se je zelo povečal njun naskok pred drugo- in tretjeuvrščenima dvojicama v skupni razvrstitvi. Specializedova zvezdnika vodita že z več kot 18 minutami prednosti in ponovno skupno zmago jima lahko prepreči le smola.

Četrtkova četrta etapa, krožna s štartom in ciljem v Caledonu, kjer se je končala današnja, bo dolga 105 km z 2600 v.m. vzponov.

Vrstni red tretje etape – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized – Christoph Sauser (Švi)/Burry Stander (JAR) 5;31:04
2. (2.) 360life – Kevin Evans/David George (JAR) +0:03
3. (3.) Multivan Merida Biking – Hannes Genze (Nem)/Andreas Kugler (Švi) +8:42

116. (81.) Jastrebarsko – Protea Jaska – Tomislav Katalenić (Hrv)/Mitja Rok (Slo) +1;55:48
141. (101.) GT Croatia – Milivoj Miljković/Hrvoje Ružić (Hrv) +2;11:10
– (-) Uroš Breški (Slo) +1;47:55
– (-) Luka Sopić (Hrv) +2;11:10
– (-) Peter Vesel (Slo) +3;12:14

Razvrstitev po tretji etapi – absolutno (v kategoriji)
1. (1.) 36one-Songo-Specialized 15;37:33
2. (2.) Stöckli Pro +18:35
3. (3.) Topeak Ergon Racing +18:58

133. (92.) Jastrebarsko – Protea Jaska +5;44:05
163. (113.) GT Croatia +6;34:40

Na uvodni fotografiji današnja najhitrejša četverica v zadnjem spustu dneva. Foto Sven Martin/Cape Epic/SPORTZPICS


Video slovensko-hrvaških odnosov z Veselom in dvojico GT Croatia

Uradni video z utrinki tretje etape

Pokrovitelji

ekipe Rädisch ekipe Rasta
 
 
 
 
Sledite nam