27. marca 2014

Virus zredčil udeležbo na južnoafriški etapni preizkušnji, odstopila tudi Anni Hellstern in Tomas Katalenić. Topeak-Ergon povečal naskok.

Na etapni preizkušnji Cape Epic v Južnoafriški republiki je virus, ki je v zadnjih dneh že oslabil vrsto kolesarjev ter jih nekaj prisilil k odstopu, zabeležil uspešen dan. Peter Vesel je tako v četrti etapi ostal brez partnerke v ekipi Etis Anni Hellstern in je danes etapo prekolesaril sam, torek izven uredne konkurence. Enako Hrvat Luka Sopić, saj je zbolel njegov partner v ekipi Biker-Protea Jaska Tomas Katalenić. Z današnje etape bomo v Petrovem filmu videli bolj malo, saj je zbolel tudi snemalec Tilen Žemva.

“Anni je danes le zapeljala čez štart in nato odstopila, tako da sem etapo prekolesaril sam” je sporočil Peter, ki se mu je podobno zgodilo že pred dvema letoma z Italinanko Michelo Benzoni. “Upam, da pridem do konca, zaenkrat se počutim v redu.”

Prvo etapno zmago sta osvojila Nino Schurter in Philip Buys (Scott-Odlo), s tretjim mestom in majhnim zaostankom sta rumeni majici vodilne dvojice obdržala Robert Mennen in Kristian Hynek (Topeak-Ergon) in še povečala naskok pred ekipama Meerendal Songo Specialized (Sauser je danes strgal verigo) in Bulls.

Pred ali med današnjo 88 km dolgo etapo s 1850 v.m. je odstopila vrsta imen, ki so bila prve dni pri vrhu razvrstitve, med drugimi štirikratni zmagovalec Karl Platt (poškodba kolena iz 2. etape) in članica drugouvrščene mešane dvojice Cherise Stander (težave z dihanjem).

Petkova peta etapa bo dolga 110 km s kar 2900 v.m. vzponov, največ na letošnji dirki.

Vrstni redi četrte etape – skupno
1. Scott-Odlo MTB Racing – Nino Schurter (Švi)/Philip Buys (JAR) 3;46:04
2. Centurion-Vaude – Markus Kaufmann/Jochen Kaess (Nem) +1:26
3. Topeak-Ergon Racing – Robert Mennen (Nem)/Kristian Hynek (Češ) +1:41
4. Torpado Factory – Roel Paulissen (Bel)/Riccardo Chiarini (Ita) +1:57
5. Bulls 2 – Tim Boehme/Simon Stiebjahn (Nem) +3:01

Razvrstitev po 4. etapi – skupno
1. Topeak-Ergon Racing 18;44:28
2. Meerendal Songo Specialized +11:47
3. Bulls +13:46
4. Torpado Factory +26:05
5. Scott-Odlo MTB Racing +37:15

www.cape-epic.com

Uvodna fotografija: takole odstopi štirikratni zmagovalec, ki je Cape enkrat dokončal z izpahnjeno ramo s prologa! Foto Sam Clark/Cape Epic/SPORTZPICS

Video sredine tretje etape

Pokrovitelji ekipe Etis

 


Sledite nam