4. maja 2012

Nova video rubrika, nekako video Tahitre. Tokrat šest videov: BMX Maribor, 4X Črn trn in visoka video tehnologija, park KrG, vikend Mateja Stapića, park Pohorje in enkrat festival Garda.



V rubriki z imenom Video 5ek bomo odslej zbirali zanimive spletne video objave, ki se naberejo čez teden. Poskrbi, da ne spregledamo tvojega (ali tebi najljubšega) videa in nas nanj opozori z emailom.

Za predigro nekaj, česar se žal ne da vgradit: DP BMX v Mariboru na TV Sloveniji, od 12:30.

1050 sličic na sekundo
Najverjetneje tehnično najboljši posnetki gorskega kolesarstva, ki so kdajkoli nastali v Sloveniji! Mojster Simon Kržič je kolesarje KK Črn trn zbral na njihovi domači 4X progi v Ajdovščini in jih posnel s kamerama Phantom HD Gold in Sony PMW F3. Maaalce dražjima od GoPro. Z do 1050 sličicami na sekundo! Simon živi od prodaje “stock” posnetkov, zato mu ne zamerimo logotipa čez sredino …

Konjenica
Kratko in zabavno. Na bike-park-slovenia.com so v 30 sekundah, podloženih s takti uverture Rossinijeve opere Viljem Tell, lepo povzeli vzdušje otvoritvenega vikenda kranjskogorskega bike parka.

Matejev vikend
Matej Stapić je imel prejšnji konec tedna veliko dela: XC eliminator v petek in BMX dirkanje v soboto in nedeljo. Strnil ga je v video z naslovom Shake and bake weekend.

Pohorje gut
Če imaš dovolj zbranosti za še devet minut kamere na prsih, si oglej, kako so se v idealnih razmerah prejšnji konec tedna na Mariborskem Pohorju zabavali Avstrijci.

Garda auch gut
Pred dnevi se je končal letošnji festival Garda, tule je pravkar objavljeni uradni video.

Sledite nam