23. avgusta 2018

Danes je na prizorišču zadnje dirke svetovnega pokala v spustu potekal trening z merjenjem časov.

Pred sobotno dirko v spustu, ki bo zadnja v letošnjem svetovnem pokalu, so imeli tekmovalci in tekmovalke trening z merjenjem časov. Monika Hrastnik (KK Črn trn) je dosegla spodbuden rezultat kar je dobra popotnica za jutrišnje kvalifikacije. In kaj pove časovnica nove dokaj kratke proge v La Bressu?

Ženske

Najhitrejša je bila Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH). Njen čas 2:43,291 je bil za skoraj tri in pol sekunde hitrejši kot čas drugouvrščene Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc Off Factory Racing). Tretja je bila Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR), ki je zaostala za 5,8 sekunde. Monika Hrastnik (KK Črn trn) se je uvrstila na šesto mesto, tik za zasledovalko v skupnem seštevku, Francozinjo Myriam Nicole (Commencal / Vallnord). Monikin zaostanek je znašal 9,6 sekunde.

Moški

Francoz Amaury Pierron (Commnecal / Vallnord), ki si je skupno zmago že zagotovil na dirki v MSA, je dosegel najhitrejši čas treninga in edini progo prevozil pod dvema minutama in 20 sekundami (2:19.984). Drugo mesto si je privozil Britanec Joseph Smith (Norco Factory Racing), ki je zaostal skoraj tri desetinke, tretji je bil njegov rojak, ki se počasi vrača v dobro formo, Gee Atherton (Trek Factory Racing DH), četrti pa povratnik po poškodbi Aaron Gwin (YT Mob), ki je s svojim novim 29-palčnim bolidom zaostal dobro sekundo.

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji Monika Hrastnik v Leogangu, foto Borina Mišica

Preberi še:
Po progi z Wynom: La Bresse
Ta vikend: Finale svetovnega pokala, La Bresse

Sledite nam