22. oktobra 2015

Breški in Poberai v brazilski vročini ne popuščata in se uspešno prebijata proti cilju.

 

Četrta etapa

 

Če olimpijski kros ni bil po njunem okusu, sta na sredini etapi dirke po Braziliji Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful-Djak) dokazala, da z njima ni šale. Skozi cilj sta pripeljala na tretjem mestu in le dobro minuto in pol za drugouvrščenima. V skupnem seštevku po dobri polovici dirke sta se zavihtela na drugo mesto in sedaj zaostajata le za neulovljivim parom Brentjens / Azevedo. A boj za skupne stopničke je še vedno odprt, saj je razlika med našo dvojico in dvojcema Pellgerini / Luisetti na tretjem ter Amorim/ Freitas na četrtem mestu le dobre štiri minute, kar je po več kot petnajstih urah dirkanja zelo malo. Etapo sta po pričakovanjih v kategoriji Masters dobila Brentjens in Azevedo, v elitni kategoriji pa dvojec Geismayr / Pernsteiner suvereno brani prvo mesto pred Brentjensovima varovancema Novakom in Beckingom.

 

Današnja etapa bo nekoliko daljša od včerajšnje. 94,7 kilometrov dolg krog s startom in ciljem v Riu de Contas bo postregel s 1881 višinskimi metri vzponov.

 

Breški poroča:

Še ena etapa je za nami. Tudi danes je vročina naredila dirko še težjo. Tokrat so nam postregli s singlco, imenovano Kamikaze, ki je bila tehnično zelo zahtevna. Potem, ko sva na vzponu paru iz Italije ušla, sta naju na spustu ujela in pokazala, da sta prava mojstra tehničnih spustov. Ponovno sva ju prehitela na dolgem in strmem vzponu pred spustom v cilj. Na koncu sva bila spet tretja. Kaj to pomeni v skupni razvrstitvi, še ne veva (ob 21. uri). Pač Bahia Style! Jutri naj bi bila etapa tehnično lažja,  vročina pa še ne misli popustiti.

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful

 



 




 

Sledite nam