Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
25. oktobra 2015

Taktično odpeljana zadnja etapa in končno drugo mesto za ekipo Sportful – Djak.

 

Zadnja etapa

Med elito sta Novak in Brecking (Superior – Brentjens) s tretjim mestom v sobotni zadnji etapi vseeno potrdila končno zmago. S petinštiridesetimi minutami prednosti pred ekipo Oce Cannondale (Neto / Kaufmann), ki je zadnjo etapo končala na šestem mestu. Na skupnem tretjem mestu sta končala Avancini in Olsen (Cannondale  Ava Project), ki sta včerajšnjo zadnjo etapo končala šele na štirinajstem mestu, a z majhnim zaostankom za konkurenti. Zadnja etapa je pripadala dvojcu Ferreira / Mesquista iz ekipe focus Brasil – v končni razvrstitvi sta končala na osmem mestu.

Zagotovo največje ime na dirki (svetovni prvak 1995 in olimpijski prvak 1996) Bart Brentjens je s partnerjem Abraaom Azavedom prepričljivo dobil dirko med veterani in bi se s skupnimi 28. urami in 19 minutami dirkanja tudi med elito zavihtel na skupno sedmo mesto. Na drugem mestu pa Uroš Breški in Cristian Poberai! Več kot zasluženo in po hudem rivalstvu z italijanskim dvojcem Pellegrini  / Luisetti ter do šeste etape (odstop) tudi z dvojcem Amorim / Freitas. Fanta sta dokazala, da se lahko kosata z vrhunskimi dvojicami za etapne dirke in na najlepši možen način zaključila Brasil Ride.

Breški poroča:

Evo! Zaključili smo Brasil Ride. Tudi danes sva morala odbijati napade in zadnje napade italjanske dvojice, tako da je bila zadnja etapa napeta, težka in brez počitka. Vendar sva zdržala! Z rezultatom etape se nisva ukvarjala, tako da ne vem, ali sva tretja ali četrta. Osredotočila sva se samo na branjenje mesta v skupni razvrstitvi. Ohranila sva drugo mesto in s tem dosegla, celo presegla cilje. Tako sva zaključila brazilsko preizkušnjo, ki je po moje ena težjih, kar sem jih vozil. Toliko težkih, tehničnih spustov in težkih, strmih, vzponov v neznosni vročini, da se niti malo nisva dolgočasila. Sedaj je na vrsti par dni zasluženega počitka!

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful

 

 

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam