BMX tahitre
29. aprila 2022

Tudi peta in šesta dirka evropskega pokala BMX s Slovenci, BSX Racing Team s fundacijo Primoža Rogliča, italijanski pokal v Vigevanu, češki pokal v Bohnicah in video spomini iz Mühlna.

Evropski pokal BMX Ravels

Po Zoldru pred štirinajstimi dnevi zopet dirki evropskega pokala na belgijskih tleh. Tokrat se na prizorišče v Ravelsu odpravljajo Gaj Gorza (FLY Europe – TBP Lenart), Mak Breznik Falk (Bikehanic – 20 Chocolate) in Jošt Ložar (Bikehanic – 20 Chocolate / Bmx Racing Kids Team). Dirki bosta potekali 30. aprila in 1. maja. Startna lista nastopajočih na uec.ch, prenos v živo boš lahko premljal na tem mestu.

DP Slovenije BMX race

Letos bo državno prvenstvo nekoliko prej kot običajno. S septembrskega termina se seli v majskega in bo potekalo v sklopu dirk pokala Alpe-Adria BMX 7. in 8. maja na mariborski progi. Razpis in prijavnico najdeš na bmxrace.si.

Italijanski pokal Vigevano

V Vigevanu v Lombardiji sta potekali tretja in četrta dirka italijanskega pokala. V videu si lahko ogledaš finalno vožnjo kategorije elite. Na youtube kanalu BMX Race pa najdeš vožnje ostalih kategorij, tudi četrt- in polfinalne.

BSX in Fundacija Primoža Rogliča

Mariborski BSX Racing Team, ki 7. in 8.maja prireja prvi dirki letošnjega regijskega pokala Alpe-Adria BMX in hkrati organizira tudi državno prvenstvo v tej disciplini, je s Fundacijo Primoža Rogliča prav za to tekmovanje sklenilo dogovor o sodelovanju. Več podrobnosti bo znanih kmalu. Na facebooku BSX Racing Team Maribor.

Češki pokal Bohnice

Bohnice so okrožje na severnem delu Prage, natančneje se imenujejo Praga 8 in so dobrih 5 kilometrov oddaljene od samega središča (Praga 1). Močna dirka in množična udeležba ter zanimivo dirkanje na tehnično manj zahtevni, a dokaj dolgi progi. V zgornjem videu si lahko ogledaš finale kategorije G5 (boys 11 years), ostali videi z dirke so na ogled tukaj.

Bilo je pred petimi leti

Pokal Alpe-Adria leta 2017 v avstrijskem Mühlnu. Na dirki, ki sta jo dokumentirala Simon Stojko Falk in Tone Stojko, je nastopilo nekaj zelo znanih imen BMXa, tudi italijanski trener Corrado Toso iz Rivignana, pa Leonardo Cantiero, ki sedaj nastopa v elitni kategoriji BMX in je trenutna številka 8 v Evropi v kategoriji, in junior Albert Groppo, ki v italijanskem prvenstvu uspešno kljubuje starejšim tekmovalcem in se lahko pohvali s tretjim mestom na evropskem pokalu v Veroni. Kot vidiš, je pokal Alpe-Adria prva odskočna deska za večja tekmovanja.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam