BMX tahitre, Mak Breznik Falk
12. januarja 2024

Intervju z Lupijem, Ragot na Inspyre, BMX kampa v Veroni in pri Azurni obali, osvetljen Rivignano, en sanjski Radio, Farkaš z “best of” 2023, Kimmann v lučkah, svetovni pokal brez Papendala in nekaj SLO video utrinkov z Instagrama.

BMX Verona s Tilnom

Trener mariborskega BSX Racing Teama je razpisal nov termin za krajši kamp v Veroni. To je 17. februar. Dogodek na facebooku, informacije in prijave pa na tilen.frank@gmail.com.

Thierry Fouilleul

Legendarni francoski trener, nekdaj tudi svetovni prvak v kategoriji cruiser, se vrača na proge. Naslednji vikend v Franciji prireja 5-dnevni kamp za vse tekmovalce, starejše od 13 let. Thierry je pred časom gostoval tudi v Sloveniji, in sicer na ljubljanski progi. Z gotovostjo lahko trdimo, da je Fouilleul tista prava francoska šola.

Svetovni pokal BMX Papendal

Letošnja sezona svetovnega pokala bo še nekoliko krajša, saj so predstavniki tradicionalne dirke v nizozemskem Papendalu odpovedali zadnji dve preizkušnji serije, ki bi morali biti na sporedu 22. in 23. junija. Tako bo letos na sporedu le šest preizkušenj in nobena od teh na stari celini. Začetek sezone bo Na Novi Zelandiji (10. in 11. februarja), nadaljevanje v Avstraliji (24. in 25. februarja) ter zaključek v Združenih državah Amerike (27. in 28. aprila). Papendal se v svetovni pokal vrača prihodnje leto.

48erre BMX Rivignano

V Rivignanu sedaj tudi večerno furanje, saj je proga z mesecem januarjem tudi osvetljena. Slikca na njihovem facebooku.

Mathis Ragot Richard

Eden najboljših francoskih tekmovalcev divizije elite Mathis Ragot Richard bo v olimpijski sezoni član tovarniške ekipe Inspyre Bicycles.

Bendegúz Farkaš

Eden najboljših mladih madžarskih BMXarjev je sestavil svoj “best-of” leta 2023, ki pa ni bilo tako uspešno kot leto prej.

Intervju s Tommyjem

Tommaso Lupi, šef italijanske reprezentance, tokrat v intervjuju z Massimilianom Bertom. Še en zanimiv intervju v nizu Bertovih prispevkov.

Radio BMX

Sestava kolesa Radio Terra. Minimalizem za sladokusce.

Kako kaže z objavami slovenskih BMX tekmovalcev na Instagramu?

V novem letu še niso prav dejavni. Val in Maj sta se mudila na treningu z italijanskim klubom Creazzo v Franciji. Nejc se je poslovil od sezone 2023.

Kimmannova zadnja BMX dirka v 2023

Olimpijski prvak je bil za zadnjo dirko v preteklem letu božično razpoložen, saj je z lučkami okrasil tudi svoje kolo.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam