Mariana Pajon
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
4. junija 2021

Zmagovalci tretje in četrte dirke svetovnega pokala v superkrosu so? Vstopnice za ogled dirk evropskega pokala v Franciji že v prodaji. Besnate je gostil dirke regijskega pokala.

Svetovni pokal superkros

Tretja in četrta dirka letošnje svetovne serije sta se odvili v Kolumbiji. V soboto sta v Bogoti slavila Francoz Joris Daudet, mojster velikih tekmovanj, svetovni prvak leta 2016, srebn leta 2018 in bronast iz leta 2017, ter in domačinka in legenda tega športa Mariana Pajon (dvakratna olimpijska in šestkratna svetovna prvakinja kategorije elite). Drugi mesti sta pripadli Švicarju Cedricu Buttiju in Kolumbijki Gabrieli Carrillo Bolle. Na najnižji stopnički sta stopila Latvijec Helvis Babris ter Rusinja Natalija Afremova.

Nedeljsko dežno preizkušnjo sta prav tako dobila Joris Doudet in Mariana Pajon. Na drugo mesto sta se uvrstila Kolumbijec Carlos Ypes Ramirez in Američanka Payton Ridenour. Tretji mesti sta v nedeljo pripadli Francozu Arthurju Pilardu in Rusinji Nataliji Afremovi.

Naslednji dirki svetovnega pokala, če bo vse po sreči, bosta konec oktobra v tuški Sakaryji.

Sarrians

Tretja in četrta dirka evropskega pokala bosta že čez štirinajst dni, gostitelj bo francoski Sarrians, prizorišče evropskega prvenstva kategorij challenge leta 2018. V Francijo bo potovalo kar nekaj slovenskih tekmovalcev, zato tudi naslednja informacija ni odveč. Na spletni strani organizatorja se že prodajajo karte za ogled dirk 19. in 20. junija, poleg tega je na strani na voljo obilo koristnih informacij.

Besnate

Regijski pokal Lombardije je pretekli vikend potekal v Besnateju. Finalna vožnja kategorije esordienti, finalne in kvalifikacijske vožnje ostalih kategorij si lahko ogledaš na kanalu youtube BMX Race.

Naslovna fotografija z legendarno Mariano Pajon na čelu. Foto Navadanet.

Prejšnje

BMX tahitre: Svetovni pokal v Kolumbiji, EP v Belgiji za vse kategorije

Pumpaj Slo Zagorje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam