BMX, Alpe-Adria
13. junija 2022

Pokal Alpe-Adria BMX se je nadaljeval v madžarskem Šopronu, italijanski regijski pokal Triveneto pa je bil v Creazzu.

Pretekli vikend sta bili na sporedu zadnji preizkušnji pokala Alpe-Adria BMX pred poletnim premorom. Serija se bo 27. in 28. avgusta nadaljevala v Avstriji, natančneje v Mühlnu. Hkrati so slovenski tekmovalci in tekmovalke iskali priložnosti na ostalih kvalitetnih dirkah tudi v Italiji, saj se bo prihodnji vikend pri naših zahodnih sosedih v Padovi nadaljeval izreno močan pokal, ki privabi tudi do 600 sodelujočih.

Alpe-Adria BMX Šopron

Pokal Alpe-Adria BMX se je nadaljeval na Madžarskem. Železni repertoar regijskega tekmovanja je tudi Šopron. Ne preveč tehnična proga, a še vedno dovolj dolga, da tekmovalca dodobra utrudi, je privabila dobrih 130 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Češke. Peta in šesta dirka sezone 2022.

Sobota

Peto dirko sta med Slovenci z zmagama zaznamovala člana KD Rajd Aleksandar Gajić (kategorija do vključno 8 let) in Maj Nanut (9 in 10 let). Gregor Palčnik (BSX Racing Team) je bil tretji v kategoriji cruiser 30+, prav tako je tretje mesto v kategoriji 11 in 12 let osvojil Tine Gostenčnik (BSX Racing Team). Ostale uvrstitve slovenskih tekmovalcev si lahko ogledaš na chronomoto.hu.

Nedelja

Pri amaterjih 11 do 14 let je drugo mesto osvojil Gaber Kuhar (KD Rajd). Maj Nanut (KD Rajd) je ponovil sobotni dosežek in še enkrat zmagal v kategoriji 9 in 10 let. Člana mariborskega BSX Racing Team Tine Gostenčnik in Tim Pećanac sta v kategoriji 11 in 12 let dosgla drugo in tretje mesto. Gaj Palčnik (BSX Racing Team) je slavil pri fantih, starih 15 in 16 let. Uvrstitve ostalih slovenskih tekmovalcev najdeš na tem mestu.

BMX Triveneto Creazzo

V soboto je bila na sporedu druga dirka letošnjega regijskega pokala Triveneto, prva je bila v mesecu maju v San Giovanni Lupatotu. Pri pokalu Triveneto gre za enodnevne dirke, tokratna pa je bila nekaj posebnega, saj so se finalni obračuni odvijali pod reflektorji. Prireditelji Team BMX Creazzo so privabili nekaj manj kot 300 tekmovalcev, tudi slovenske, in sicer iz ekip KD Rajd, KK Črn trn in Bikehanic – 20Chocolate.

Najštevilčnejša je bila kategorija G3-G4 (9 in 10 let), kjer je nastopilo 69 tekmovalcev. Od Slovencev se je najbolje odrezal Nik Prek (KK Črn trn), ki je v kategoriji esordienti (13 in 14 let) v velikem finalu zasedel sedmo mesto. Vrstne rede in uvrstitve slovenskih tekmovalk in tekmovalcev si lahko ogledaš na trivenetobmx.it.

Naslednja postaja pokala Triveneto bo na sporedu 18. septembra v Torbolah nad Gardskim jezerom. Sledili ji bosta še jesenski preizkušnji v Pescantini in v Bolzanu.

Naslovna fotografija je iz Creazza. Foto Sebastjan Heric @masazeseba

Preberi še

Alpe-Adria BMX: Prvi dirki pokala sta končani

Sledite nam