17. januarja 2018

Koledar prireditev v disciplini BMX race. Vključno z dirkami Alpe-Adria, državnim prvenstvom in izbranimi evropskimi prireditvami.

Datumi (skoraj) vseh pomembnejših dirk v disciplini BMX race za sezono 2018 so znani. Državno prvenstvo bo letos gostil Maribor, prav tako tudi dirki slovenskega pokala. Dirke v pokalu Alpe-Adria se bodo poleg Slovenije odvijale še na Madžarskem, v Italiji in v Avstriji. Letos brez nemškega prizorišča. Svetovno prvenstvo bo v Azerbajdžanu, evropsko pa bodo gostili Francozi in Britanci.

Slovenski pokal in državno prvenstvo

Prvo in drugo dirko slovenskega pokala bo gostil Maribor 12. in 13. maja. Dirki bosta v sklopu pokala Alpe-Adria. Državno prvenstvo in hkrati tretja dirka slovenskega pokala bo prav tako v Mariboru in sicer 8. septembra. Ta bo štela tudi za državno prvenstvo. Če bo prišlo do sprememb pri številu pokalnih dirk, dodamo v koledar mtb.si.

Pokal Alpe – Adria

Najmnožičnejši pokal in odskočna deska slovenskih BMXarjev za dirke evropskega pokala bo imel sedem dirkaških vikendov. Znanih datumov je šest.

28. in 29. april – Rivignano (Italija)
12. in 13. maj – Maribor (Slovenija)
26. in 27. maj – Vosendorf (Avstrija)
16. in 17. junij – Sopron (Madžarska)
25. in 26. avgust – Mühlen (Avstrija)
22. in 23. september Baierdorf (Avstrija)

Datum sedme dirke, ki jo bo gostil italijanski Cerazzo, še čakamo. Možnosti sta dve – začetek aprila ali septembra.

Dirke evropskega pokala

Osem dirk se bo razvrstilo na štirih prizoriščih. Prvi “evropski” dirkaški vikend bo gostila italijanska Verona (24. in 25. marec). Tretje prizorišče bo Kampen na Nizozemskem, ki bo dvojno dirko gostil med 28. in 29. aprilom. 19. in 20. maja se bo BMX karavana selila v Belgijo. 19. in 20. maja bo gostitelj Belegny.

EP in SP

Evropsko prvenstvo bo na dveh lokacijah. Med 13. in 15. julijem bo dirkaški vikend gostil francoski Sarrians. Na prizorišču se bodo za naslove najboljših na stari celini pomerili v mlajših kategorijah in kategorijah challenge. Evropsko prvenstvo za kategorije elite bo gostil Glasgow, kjer so progo rezervirali med 10. in 11. avgustom.

Svetovno prvenstvo bo letos v Azerbajdžanu. Baku bo med 5. in 9. julijem gostil najboljše in najhitrejše BMXarje.

Fotografije so z lanske dvodnevne prireditve v BMX Parku Ljubljana. Foto Klemen Humar

Sledite nam