26. marca 2017

V Vrtojbi. Prva dirka pokala SloXcup, šestič v izvedbi kluba Deš Fleš.

Deš Fleš ne počiva! Tako kot lani bo tudi letos na tradicionalnem prizorišču v Vrtojbi že šestič priredil dirko XC Griči in s tem obeležil tudi 20. obletnico dirk na tem koncu. Lani je bila dirka 28. marca, letošnji datum pa je prav tako velikonočni ponedeljek – 17. april. Atraktivna proga po biljenskih Gričih bo poleg domačih privabila tudi obilico tujih gorskih kolesarjev željnih dobre organizacije in odlične proge.

Aprilska dirka bo tudi prva v letošnji seriji SloXcup, ki bo štela 11 dirk, vključno s pokalom mladih, ki se letos imenuje SloX4fun. 

Dirka

Točkuje se za pokal Slovenije. Mednarodna kategorizacija dirke je UCI C2, prav tako je tudi juniorska kategorizacija C2 Junior. Termin je ugoden in prireditelj pričakuje veliko število tekmovalcev in tekmovalk – tako domačih, kot tudi tujih. Prijavljena je že vrsta močnih italijanskih ekip, sporočajo iz organizacije. Dirka bo služila tudi za promocijo gorskega kolesarjenja tako v Sloveniji, kot na Goriškem. Seveda gre tudi za promocijo občine Šempeter – Vrtojba.

Krog bo dolg 5,4 kilometra s 160 višinskimi metri vzponov. Točno število krogov bo znano pred tekmovanjem, saj bo vse odvisno od stanja proge in vremenskih razmer.

Prijave in kategorije

Prijave so do vključno petka 14. aprila možne preko portala prijavim.se. Lahko se prijaviš tudi na dan tekmovanja.
Prijava in prevzem štartnih številk bosta v Mladinskem Centru Vrtojba

Razpisane kategorije:
– U7, U9, U11, U13, U15 – dečki in deklice
– Mlajši mladinci U17 in starejši mladinci U19, mlajše mladinke U17 in starejše mladinke U19 (v primeru, da bo v kategoriji prijavljenih manj kot 6 tekmovalk, se kategoriji mladink združita)
– Amaterji (1996 in starejši)
– Veterani (1,2 in 3)
– Ženske (združena ELITE, U23, amaterke in veteranke)
– U23 moški
– Elite moški
– Hobi

Razpis za dirko najdeš na grici.desfles.si

Razpored in časovnica

Dogodek na Facebooku

Preberi še:
Na Gričih vladali mlajši člani z Dimicem na čelu
XC Griči: Fotogalerija

Sledite nam