31. julija 2018

Blaža Pintarič se vrača v pravo maratonsko formo. Pretekli vikend si je privozila že drugo letošnjo zmago v seriji maratonov, ki spadajo pod okrilje mednarodne kolesarske zveze UCI.

Blaža Pintarič je po nekaj letih zopet v dobri maratonski formi. Po zmagi na državnem prvenstvu v krosu je v soboto zopet stala na najvišji stopnički.

Zmagala je namreč na dirki M3 Montafon Mountainbike Marathon. To je po zmagi na Češkem že njena druga letošnja zmaga v maratonski seriji UCI. Pred tem pa je zasedla še četrto na maratonu Hero. Vse maratonske preizkušnje spadajo pod okrilje mednarodne kolesarske zveze UCI.

Maraton Montafon UCI C3

130 kilometrov dolgo razdaljo je prevozila v šestih urah in 55 minutah. Tako je drugo uvrščeno Nemko Janine Schneider (Cube Bikes) pustila za seboj kar za malenkost manj kot 17 minut. Le ta je bila po zmagi na Transalpu pred tednom dni zadovoljna s svojo uvrstitvijo. Tretja je bila Nizozemka Karen Brouwer (KMC-Fruit-to-Go), ki je zaostala že za pol ure.

{loadposition inside}
Pri moških je dirko dobil domačin Daniel Geismayr (Centurion-Vaude), pred zmagovalcem Transalpa, klubskim kolegom Nemcem Jochenom Kassom in Švicarjem Konyem Looserjem.

Vrstni red

Naslovna fotografija je z letošnjega državnega prvenstva v krosu, foto prijavim.se.

Blaži po novem lahko slediš tudi na Instagramu.

Sledite nam