7. julija 2019

Na evropskem prvenstvu v maratonu na Norveškem Slovenka tik za zmagovalko, Italijanko Maro Fumagalli.

Blaža Pintarič je na evropskem prvenstvu v gorskokolesarskem maratonu v Kvamu severno od Lillehammerja na Norveškem osvojila srebrno kolajno. Po 70 km in 1750 v.m. oziroma treh urah, 28 minutah in 28 sekundah je za zmagovalko, Italijanko Maro Fumagalli, zaostala le za 15 sekund. 19 sekund pozneje je sledila še bronasta Švedinja Jennie Stenerhag.

“Zdaj imam popoln komplet z evropskih prvenstev v maratonu,” je na svojem facebook profilu zapisala 39-letna Pintaričeva. Že leta 2004 je namreč zmagala v Walbrzychu na Poljskem, naslednje leto je bila tretja v Kluisbergnu v Belgiji.


Ni bil hec. Foto Jan Peder Østlie.

Evropski komplet je Blaža pravzaprav že imela, a srebrna je bila iz olimpijskega krosa iz leta 2014 v St. Wendlu, ko jo je prehitela le Tanja Žakelj.

Do kompleta s svetovnih prvenstev pa ji manjka le še zlata – druga je bila leta 2005 v Lillehammerju in tretja leto prej v Bad Goisernu.

Tista, ki je bila v Lillehammerju pred Blažo, legendarna Gunn-Rita Dahle Flesjå, se je tokrat zadovoljila z zmago v eni od veteranskih kategorij maratona Furusjøen Rundt.

Med moškimi je prvak postal Portugalec Tiago Ferreira, drugi je bil Italijan Samuele Porro in tretji Estonec Peter Pruus.

www.mtbmarathon.no
uec.ch

Naslovna fotografija prireditelj

Sledite nam