1. januarja 2015

Čeprav je Blaža Klemenčič sprožila ugibanja, ko je pred kakim mesecem na svojem FB profilu objavila novico, da zadnjič vozi v trenutnem dresu, je zgodba le nekoliko drugačna.

Čeprav je Blaža Klemenčič sprožila ugibanja, ko je pred kakim mesecem na svojem FB profilu objavila novico, da zadnjič vozi v trenutnem dresu, je zgodba le nekoliko drugačna.

Hudomušno je namignila, da se dres sicer menja, ekipa pa ostaja ista. So pa spremembe v ekipi občutne. Ekipa je namreč zamenjala oba naslovna sponzorja. Sedaj se imenuje Van der Heide powered by KENDA. Ob tem so zamenjali tudi dobavitelja koles. Novi materialni sponzor je Scott Bikes. V ekipi so poleg Blaže še Lisa Mitterbauer iz Avstrije in Anne Terpstra iz Nizozemske, vse nastopajo v kategoriji elite, ter trije moški. Med elito je je Ruben Scheire iz Belgije,v  U23 pa sta nizozemski prvak Thijs Zuurbier in njegov rojak Gosse van der Meer. Manager ekipe je Maarten Kemperman, pomočnik managerja pa Robert Pintarič, ki je obenem tudi trener.

Nov partner je tudi proizvajalec kolesarskih čevljev Gaerne, ki je Blaži izdelal čevlje po meri, tako kot svojim kolesarjem v ProTour cestnih ekipah.

Blaža je ob tem presedla na polno vzmeteno kolo Scott Spark 900 RC. Ali bo to samo občasno ali pa bo to stalnica, se bosta s trenerjem Robertom Pintaričem odločila v naslednjem mesecu.

Naslednji teden se namreč odpravljata v trening bazo na Kanarske otoke. Blaža bo ob tem tudi nastopila na etapni dirki La Santa stage race na otoku Lanzarote. Tako bo konec meseca januarja že jasno, kakšna bo izbira kolesa za sezono 2015. To leto prinaša tudi nove izkušnje o katerih pa bo več govora v naslednjih mesecih.

www.blaza.si

O Blaži pa bomo v novi sezoni vsi vedeli še več, saj je zagnala spletno stran na naslovu blaza.si.

Blaža še ni prišla do svojega dresa, zato sta naslovni sliki Roberta in nje s počitnic po zmagi na maratonu Popobike v Mehiki. Fotografiji iz arhiva Blaže Klemenčič.

Sledite nam