6. avgusta 2018

Na avstrijskem Tirolskem na dirki Ironbike zmagovalca Belgijec Frans Claes in Švicarka Esther Suess.

Dirka Ironbike v Ischglu na avstrijskem Tirolskem je bila sestavljena iz četrtkovega popoldanskega vzpona, petkovega večernega kratkega krosa in sobotnega 75 kilometrov dolgega maratona, ki je postregel s 3700 višinskimi metri vzponov.

Blaža Pintarič se je prva dva dneva dobro znašla, zadnji dan pa je, po svojih besedah, imela pretežak prenos, ki ji je delal težave na trasi, znani predvsem po vzponih z velikimi nakloni.

Po zmagah v četrtek in petek je v soboto na maratonu zaostala za Švicarsko veteranko Esther Suess, ki je na koncu slavila zmago v skupni razvrstitvi. Tretja je bila Nemka Nadine Rieder.

Blaža: “Prvi dan na vzponu smo vozile skupaj do zadnjega kilometra, nato pa sem potegnila in dobila vzpon. Naslednji dan ali bolje rečeno večer je bilo podobno na kratkem krosu. Spet sem napadla proti koncu in zmagala. Maraton v soboto se je začel že ob osmih zjutraj, zato sem bila malo ‘zaspana’. Podelitev prejšnji večer je bila namreč šele malo pred polnočjo. Na dolgem vzponu, ki se je zaključil s strmo rampo, mi je Estera ušla, saj sem imela prevelik prenos in sem morala sestopiti, Estera pa je na 28 zobniku zmlinčkala. Razlike na hitro nisem mogla nadoknaditi, zato sem se osredotočila na svojo vožnjo in v cilj prišla druga v maratonu in tudi skupno. Glede na tri težke dirke ta mesec sem z razpletom zadovoljna.”


Pri moških je zmagal Belgijec Frans Claes, ki ni vknjižil nobene posamične zmage, a se je z visokimi uvrstitvami najbolje znašel vse tri dni. Zmagovalec maratona Švicar Urs Huber je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil domačin Uwe Hochenwarter.

Vrstni redi 

Spletna stran maratona

{loadposition inside}

Sledite nam