10. junija 2014

Mesec, teden in dan do začetka festivala na Koroškem. Nove fotografije, opis in skica trase enduro dirke v Podzemlju Pece.

Števec na vrhu spletne strani blackhole-bikefest.com odšteva: še en mesec, en teden in en dan do začetka (gorsko)kolesarskega festivala Black hole bike fest v Mežiški dolini na Koroškem! Festival bo potekal med 18. in 27. julijem. Čas, da izdamo še kakšno podrobnost.

Pred kratkim smo objavili, da bomo v nedeljo 20. julija v opuščenih rovih v Podzemlju Pece izvedli tekmovanje za izbrano trideseterico, ki se bo dvakrat spustila po urejeni podzemni trasi z višinsko razliko 90 metrov. Tokrat zaupamo še nekaj podrobnosti:

Štart je v zbirni dvorani ob postajališču rudniške železnice Moring, 3,5 km daleč od dnevne svetlobe. Od tam proga skozi tesen prehod vstopi v atraktiven spust v odkopu. Sledi šprint po rovu do velikega globinskega jaška, ki se strmo spušča v globino. Da ne bi šlo prehitro, je tam postavljen slalom, proti koncu pa sta tudi dve skakalnici. Po ostrem zavoju skozi malo medetažo in dvorano sledi še manj kot 100 metrov poganjanja po rovu do prostorne ciljne dvorane. Vse skupaj za najhitrejše za manj kot minuto akcije, zato bo šlo na čas kar dvakrat, še prej pa vsaj enkrat za spoznavanje trase.

{loadposition inside}
Potrebe po natančnem zemljevidu podzemne dirke ni, zato smo arhitektinji in oblikovalki Kaji Kos naročili le zemljevid v “gusarskem slogu”. Najdeš ga spodaj med fotografijami, malce večji bo, če ga odpreš v novem zavihku.

www.blackhole-bikefest.com

Na uvodni fotografiji testni jezdec Janč Jamnik, vse foto Miha Kolar.

Sledite nam