20. julija 2013

Pod streho je četrta preizkušnja SloEndura, prva na domačih tleh. Osemdeseterica na tesnih stezicah Jamnice, živahno tudi izven trase dirke.

Dvojna zmaga za Unior Tools Team na četrti dirki serije SloEnduro na Jamnici nad Prevaljami, osrednjem dogodku prvega vikenda festivala Black Hole bike fest. Tanja Žakelj je bila v seštevku časov petkovega večernega prologa in štirih sobotnih hitrostnih preizkušenj najhitrejša med ženskami, Nejc Rutar pa med moškimi.

Tanji sta se na stopničkah za najhitrejše pridružili Ana Zupan in Nina Rupnik (obe Energijateam.com). Nejc je zmagal z manjšo, a še vedno solidno prednostjo: pri skupno 20 minutah dirkanja je bil od domačina Robija Kordeža (Orbea Geax) hitrejši za 16 sekund. Tretji najhitrejši je bil še en Korošec v dresu Orbea Geax Nace Krivonog, ki je za Rutarjem zaostal 41 sekund. Četrti čas pa je v šele svoji drugi dirki (sploh, ne le v enduru) dosegel senzacionalni 16-letni Vid Peršak. Da, še en Korošec pri Orbea Geax!

Peršak, Rutar in Kordež so bili tudi zmagovalci v svojih starostnih kategorijah, v najstarejši nad 40 let pa je bil po pričakovanjih najhitrejši Primož Štrancar (Orbea Geax).

Pokrovitelj festivala Black Hole bike fest
{loadposition inside}

Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized), zmagovalec petkovega prologa, kratkega spusta v središču Raven na Koroškem, v svoji sploh prvi enduro dirki danes ni bil konkurenčen. Morda tudi zaradi prevelikega proslavljanja sinočnje zmage, pa gotovo tudi zaradi visoke štartne številke, s katero je imel pred seboj na progi počasnejše kolesarje, je za Rutarjem skupno zaostal minuto in 8 sekund.

Z udeležbo 79 kolesark in kolesarjev (ter štirih monociklistov) je bila prva letošnja enduro dirka v Sloveniji velik uspeh. Uspešno pa se je začel tudi festival, saj se je nastopajočim v sproščenem vzdušju na in ob stezicah na Jamnici pridružilo še kar nekaj drugih kolesarjev in navijačev. Testna kolesa ne počivajo in ne bodo niti v nedeljo, ko bo na sporedu tudi vožnja na čas za nagrado singletrail parka Jamnica, (strogo neuradno) državno prvenstvo v “pit stop enduru” ter seveda vodene in samostojne ture.

SloEnduro se bo nadaljeval 31. avgusta in 1. septembra v bike parku Javornik.

Na uvodni fotografiji Tanja Žakelj, vse Foto Miha Kolar/mkvisuals.net

Black Hole Enduro, vrstni redi in časi HP

Sledite nam