Biznis, Extreme Vital
Pumpaj Slo Zagorje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
29. julija 2022

Najstarejša v verigi slovenskih trgovin deležna osvežitve, japonski gigant v plusu, Thule tudi, NAHBS 2022 odpade, GT z novim generalnim direktorjem, Sidi pod okrilje investicijskega sklada, na Portugalskem proizvedejo največ koles v Evropi, Fox pa toži Sram.

Prenova trgovine Extreme Vital

Najstarejša v verigi trgovin Extreme Vital bo deležna prenove in naj bi z 2. avgustom kupce in stranke servisa pričakala v novi podobi. Katera pa je najstarejša? Ja, tista v Škofji Loki. Na facebooku.

Shimano Bike Industry

Prodaja kolesarskih komponent Shimano Inc. se je v prvi polovici leta povečala za 17,2 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem lani, medtem ko so se poslovni prihodki podjetja v segmentu koles povečali za 20,2 odstotka. Prodaja kolesarske divizije v prvem polletju je znašala skoraj 1,8 milijarde dolarjev. Več izveš na bicyclesretailer.com.

North American Handmade Bicycle Show

Leta 2019 so v Ameriki na zadnje gostili razstavo ročno izdelanih koles butičnih proizvajalcev in zasebnikov. Takrat je bilo rekordnih 219 razstavljalcev. Potem v letih 2020 in 2021 zaradi pandemije koronavirusa sejma ni bilo, za leto 2022 pa se je prijavilo le 65 razstavljalcev, kar je bilo po mnenju direktorja proreditve Dona Walkerja premalo in so sejem, ki bi moral biti v mesecu septembru, odpovedali in prestavili na leto 2023. Na bicycleretailer.com.

Thule z nekoliko nižjo rastjo.

Pr švedskem proizvajalcu prtljažnih sistemov poročajo, da se je letošnja prodaja v primerjavi z enakim lanskim obdobjem povečala za 2,6 odstotka. Na nižjo rast prihodkov naj bi vplivala ruska invazija v Ukrajini in vedno višje cene energentov, tako da prihodki od prodaje v drugem četrtletju leta 2022 znašajo dobrih 320 milijonov ameriških dolarjev. Več.

Biznis: Keindl Sport prevzel domžalsko Energijo

GT z novim generalnim direktorjem

Ameriški proizvajalec koles je naznanil, da je za generalnega direktorja podjetja imenoval Jasona Schiersa. Ta bo po novem nadzoroval strategijo in vizijo znamke. In kdo je Schiers? Njegova celotna kariera je povezana s kolesarskim poslom. Najprej je v domači delavnici izdeloval kompozitna orodja za proizvajalce koles in avtomobilskih delov. Nato je v zgodnjih 2000 delal za Reynolds Cycling, kasneje pa je v Utahu ustanovil podjetje ENVE Composites.

Sidi Sports

Legendarni italijanski proizvajalec kolesarskih čevljev bo sedaj deloval pod okriljem enega največjih italijanskih investicijskih skladov Italmobiliare, ki upravlja z več kot dve milijardi vrednim portfeljem naložb. Za prevzem podjetja, ki ga je vsa leta vodil ustanovitelj Dino Signori, so novi lastniki odšteli 66 milijonov evrov. Na cyclingindustry.news.

Portugalska kolesarska industrija

Nobena država v Evropi ne proizvede več koles kot Portugalska. In zakaj je kolesarska industrija pri njih tako močna? Iskanje namigov na mestu pripelje do regije Águeda – bolj znane kot portugalska kolesarska dolina. Portugalska kolesarska industrija je potrebovala dolgo časa, da je dosegla vrhunec poti, ki se je po naključju začel pred natanko 100 leti. Leta 1922 so v Portu odprli prvo tovarno koles v državi imenovano “Fábrica Nacional de Bicicletas”. To je bil začetek zgodbe o uspehu. Zlasti Águeda, ki se nahaja približno 80 kilometrov južno od Porta, je veljala za središče obdelave kovin in kmalu se je vse več podjetij začelo specializirati za proizvodnjo koles in sestavnih delov za kolesa. Celoten prispevek najdeš na tem mestu.

Fox proti Sramu

Fox Factory Inc. je proti Sramu zaradi kršitve patenta na kalifornijskem sodišču vložil tožbo. Gre za patent 9,739,331. In kaj naj bi bilo sporno? Pri Foxu želijo ustaviti prodajo vilic RockShox (modeli ZEB, Lyrik in Pike z letnico 2023), saj naj bi bil ventil za odzračevanje na teh vilicah enak Foxovemu ventilu, ki je pri največjem proizvajalcu vzmeti v uporabi že dolga leta. V tožbi Fox zahteva ustavitev prodaje vilic in uničenje vseh neprodanih. bikerumor.com.

Naslovna fotografija Extreme Vital @extremevital

Preberi še

Biznis

Pumpaj Slo Zagorje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam