Biznis, KTM
15. januarja 2024

Visok jubilej avstrijskega podjetja KTM, Freestyle in Bikehanic iščeta sveže moči, nova obraza pri Canyonu in Restrapu, Helen of Troy z manjšim minusom.

KTM

Avstrijski kolesarski gigant iz Mattighofna letos praznuje 60. obletnico izdelovanja, oblikovanja in prodaje koles. Čeprav so v zadnjem desetletju postali eni izmed vodilnih proizvajalcev vseh vrst e-koles, prvo so predstavili leta 2009, pri KTM še vedno najdeš konkretna “analogna” gorska kolesa! ktm-bikes.at.

Freestyle

Trgovine Freestyle, ki so hkrati tudi največje slovenske prodajalne koles tajvanskega giganta Giant, iščejo nove sodelavce. V Ljubljani zaposlijo prodajalca, za delo v skladišču potrebujejo študenta, prav tako preko študentskega servisa zaposlijo asistenta v marketingu. Prijave do 31. januarja. Več na freestyle.si.

Bikehanic

Specializirani kolesarski servis v svoji koprski izpostavi zaposli mehanika za samostojno delo. Prijava prek spletnega obrazca na strani bikehanic.com/bodi-nas-mehanik.

Mondraker z novo bazo v ZDA

Nove prostore za podporo strankam in trgovcem v Združenih državah je španski proizvajalec koles Mondraker odprl v Boulderju v Koloradu. Generalni direktor izpostave je postal Chris Bogue, za marketing bo skrbel Eric Richter. Več.

Canyon

Nemci so zaposlili novega tehničnega direktorja. To mesto je zasedel Chad Manuell. Po sedemnajstih letih je ta položaj zapustil Michael Kaiser. Slednji prevzema novo vlogo, pridružil se bo namreč Canyonovem svetovalnem odboru. Na bikebiz.com.

Biznis: Grašca na novi lokaciji

Eminent Cycles

Skoraj tri leta po stečaju ameriškega proizvajalca koles so stečajni upravitelji na dražbo dali še preostanek stvari, predvsem okvirje za polnovzmetena e-kolesa. Podjetje Eminent Cycles je bilo pred stečajem v dolgovih za okoli 1,4 milijona ameriških dolarjev. Koliko bodo iztržili pri dražbeni hiši Proxibit, še ni znano, znan pa je razlog za stečaj podjetja – to je čas po pandemiji koronavirusa. bicycleretailer.com, eminentcycles.com.

Restrap

Blagovna znamka, ki s posveča predvsem bikepackingu, želi biti še bolj bolj prisotna na mednarodnih trgih. Trenutno izdelke prodajajo v 27 državah po svetu, njihov cilj pa je mnogo višji. Zato je podjetje s sedežem v britanskem Leedsu za mednarodnega vodjo prodaje zaposlilo Colina Williamsa, veterana kolesarske industrije, ki je v zadnjem desetletju deloval kot manager nekaterih cestnih in MTB ekip. Več.

Helen of Troy

V veliki globalni konglomerat, ki ima pod seboj znamke Braun, Revlon in Honeywell, spadata tudi Osprey in Hydro Flask, in sicer v njihovi prodajni diviziji Home & Outdoor. Ta je v tretjem četrtletju povečala prodajo za 3,1 odstotka, vendar je zaradi rahlega upada prodaje v diviziji Beauty & Wellnes medletna prodaja beležila padec za 1,6 odstotka. Klik.

Simplon

Avstrijci prodajno mrežo za svoja kolesa širijo v Švico. Tam so za partnerja, ki bo vršil prodajo, servis in marketing, izbrali Sideshore AG, s sedežem v Wolfhausnu v kantonu Zürich. Pri sideshore.ch bodo kolesa Simplon začeli tržiti v drugi polovici meseca. Na sazibike.de.

Naslovna fotografija KTM Bike Industries

Preberi še

Biznis

Sledite nam