Biznis, Ritchey
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
24. februarja 2022

Ritchey praznuje, Porsche kupuje, Rivian registriral znamko koles, Propain gre v Ameriko, Decathlon v Nemčiji rekordno, Harley Davidson z visokimi številkami.

Tom Ritchey

Zgodba enega izmed pionirjev gorskega kolesarstva se je sprva začela s popravljanjem tubularjev in zlomljenih okvirjev. Nadaljevala se je z izdelovanjem okvirjev, najprej za cestna in nato za gorska kolesa. Komponente z imenom Ritchey so prišle nekaj let kasneje. Tom Ritchey letos obeležuje častitljivih 50 let delovanja in še vedno kraljuje z lastno znamko in izdeluje brezčasne okvirje ter lahke komponente Ritchey Logic. Več na eu.ritcheylogic.com.

Rivian

Ena najmlajših avtomobilskih znamk s predznakom e- zaenkrat izdeluje le ogromnega “pick-upa” R1T, ki naj bi bil neposredna konkurenca fordovemu F150 Lightning in pa model R1S, ki “naskakuje” tržni delež legendarnega modela bronco. Zdaj so pod imenom Rivian registrirali tudi znamko e-koles. Ali to pomeni direkten boj z znamko Porsche na kolesarskem trgu, še ni znano. Več informacij najdeš tukaj, vozila si lahko ogledaš na rivian.com.

Porsche

Izdelovalec športnih avtomobilov, ki je pred časom kupil večinski tržni delež hrvaškega proizvajalca gorskih e-koles Greyp, je našel še enega izdelovalca e-motorjev. Nemci so namreč vstopili v lastništvo podjetja Fazua, ki domuje v okolici Münchna in izdeluje e-motorje za vse vrste koles. Porsche si je zagotovil 20-odstotni lastniški delež. Na bikebiz.com.

Biznis: Greyp pod Porsche

Harley Davidson

Potem, ko se je kultna motociklistična znamka pred dvema letoma in pol odločila vstopiti v svet kolesarske industrije, je s svojim e-kolesom do sedaj naredila več kot 40 milijonov ameriških dolarjev prometa. To seveda ni malo, če vemo, da je trg “e-posebnežev” zelo specifičen. Na cyclingindustry.news.

Propain

…. se seli čez Atlantik. Širitev poslov mlade nemške kolesarske znamke tudi na ameriška tla. Sedež ameriškega štaba bo v Vancouvru v zvezni državi Washington. Kaj to pomeni za znamko Propain, si preberi v intervjuju s Fritjofom Hilgenfeldtom na vital.com.

Decathlon

Francoski velikan s prodajalnami športne opreme, tudi koles, je na nemških tleh v lanskem letu beležil 700 milijonov evrov prihodkov in kar 4,9 odstotkov več kot leto poprej, kar je rekord podjetja, ki ima svojo bazo v nemškem Plochingenu. Samo v Nemčiji Decathlon zaposljuje skoraj 5000 ljudi, ki delajo v 84 trgovinah. Več na bike-eu.com.

Naslovna fotografija Ritchey

Preberi še

Biznis

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam