Cube
23. junija 2021

Froome investira v podjetja, Cube širi skladiščne prostore, novo “trail” pivo, spletna giganta kmalu na delniškem trgu, Derby Cycles v spremembo imena.

Bike24 in Wiggle

Največja kolesarska spletna trgovca nemški Bike24 in britanski Wiggle sta začela kotirati na borzi. Bike24 bo za vse vlagatelje začel kotirati na borzi 25. junija, medtem, ko bo Wiggle pod imenom krovnega podjetja Signa Sports United kotiral na newyorški borzi. Dodatne informacije najdeš na bicycleretailer.com.

Cube

Nemški proizvajalec koles Cube je šel v novo investicijo in bo razširil skladiščne prostore ob tovarni v Waldershofu. Skaldišče bo popolnoma avtomatizirano. Nemci so se za to potezo odločili zaradi krize z dobavo materialov v kolesarskem svetu. S tem si želijo povečati zaloge komponent in ostale opreme, saj imajo nekateri proizvajalci komponent dobavni rok tudi do 900 dni. Več na cyclingindustry.news.

Hammerhead

Chris Froome, štirikratni zmagovalec etapne dirke Tour de France, je nekaj prihrankov vložil v podjetje Hammerhead, ki proizvaja kolesarske računalnike. S svojim denarnim vložkom (ta ni javno znan) bo postal tudi eden izmed nadzornikov podjetja. Froome, ki že nekaj let uporablja pripomočke podjetja Hammerhead, pravi, da mu je kolesarski računalnik Karoo 2 pomagal pri okrevanju po poškodbi. Več na tem mestu.

B.A.Y.R.*

Pivovarna Coast Mountain iz Britanske Kolumbije je v sodelovanju z gorskokolesarskim zvezdnikom Yoannom Barellijem in proizvajalcem zaščitnih folij Ride Wrap zvarila pivo, ki poteši žejo po kolesarski turi. Pivo na žalost ne bo na voljo v Evropi, vsaj nekaj časa ne. Ampak poslovna ideja ni slaba, kajne? Več na coastmountainbrewing.com.

*B.A.Y.R. = Beer After You Ride.

Nič več Derby Cycle

Nemško podjetje, ki ima v lasti več kolesarskih blagovnih znamk (Focus, Univega, Raleigh, Kalkhoff …) se bo preimenovalo. Za večjo prepoznavnost na trgu, predvsem domačem, bo krovna organizacija uporabila ime Kalkhoff. Kalkhoff je namreč kolesarska znamka s stoletno tradicijo in njeno ime je pri Nemcih zapisano z velikimi črkami. Poleg novega imena, gradijo čisto nove upravne prostore, ter se ukvarjajo s strategijo razvoja naraščajočega trga e-koles. bikebiz.com in derby-cycle.com.

Naslovna fotografija Cube

Preberi še

Biznis 20: Sejmi kot vse kaže bodo, visok porast prodaje v e-kolesarski industriji

Sledite nam