12. maja 2018

Na prvi letošnji dirki prve lige 4krosa na festivalu iXS Dirt Masters v Winterbergu v Nemčiji Berginc do 4. mesta, Rotnik 14.

Najvišja serija v disciplini štirikros, 4X ProTour, v letošnji sezoni šteje štiri dirke in na prvi dirki v Winterbergu v Nemčiji v okviru festivala iXS Dirt Masters je Kevin Berginc (Unior/Devinci Factory Racing) zasedel 4. mesto. Za 24-letnika iz Idrskega je bil to prvi veliki finale v tem tekmovanju. Najvišje je bil lani v Fort Williamu na 9. mestu. Lani je postal državni prvak v dirkanju s kolesi BMX, pred enim mesecem pa je bil drugi na malo drugačnem smučarskem krosu Red Bull Samo Gas na Kaninu …

Nastopil je tudi Urban Rotnik (KK Črn trn), ki je bil v kvalifikacijah 7. najhitrejši, štiri mesta pred Bergincem. Rotnik je izpadel v četrtfinalu in bil na koncu 14.

Zmagal je Nemec Felix Beckemann (RSP/Ghost), drugi je bil Francoz Quentin Derbier (Rider’s Spirit O’Neal) in tretji še en Nemec Benedikt Last (fourcross.de).

Pri ženskah je znamaga Čehinja Romana Labounkova pred Avstrijko Vanesso Kager in Britanko Tyde D’souza.


Kevin na levi na 4. mestu, foto Urban Rotnik

Kevin:

Noro, noro! V šestnajstini finala je šlo gladko, vse nadaljnje dirke do velikega finala pa sem se moral zares boriti in dati svoj maksimum, nič mi ni bilo podarjeno. Imel sem slabe štarte, kar je pomenilo, da sem moral vsakič prehitevati tekmovalce, da sem ostal v igri za napredovanje, kar pa na takšni progi ni enostavno, pobralo mi je ogromno moči. V finalu sem ponovno slabše štartal,sem vendar se prebil do drugega mesta, nato pa me je Derbier v motokros stilu zaprl in končal sem izven proge.
Pred sezono sem si zadal cilj, da pridem na vsaj eni dirki na podium, kar mi je uspelo, res se veselim naslednjih dirk, sploh svetovnega prvenstva, pripravljen sem veliko bolje kot kadarkoli prej.

Urban:

Dobra dirka, zadovoljen sem s furanjem, do četrtfinala je šlo vredu, nato pa me je en stari maček v prvem ovinku zrinil s proge in prilepil na ograjo. Komaj čakam, da mu vrnem, haha. Čestitke Kevinu, fantu se vidi, da doma z veslom preusmerja tok Soče in na hrbtu nosi motor v klanec!


Urban Rotnik s številko 45 na zgornji liniji

Druga dirka 4X ProToura bo 19. maja v mestu Szczawno Zdroj na Poljskem, tretja skupaj s spustom svetovnega pokala 2. junija v Fort Williamu na Škotskem, zadnja pa 14. julija v Jabloncu na Češkem.

Vrstni redi

www.4xprotour.com

Fotografiji z dirke Stephan Peters za  BMO – Bike Mail Order
Na uvodni fotografiji s št. 46 v vodstvu Kevin Berginc

Sledite nam