Biznis
6. maja 2021

Shimano jezdi na valovih Covida, lastnik Eurosporta vlaga v svetovno serijo v enduru, nizozemski gumar v roke Italijanov, Schurter z Boschem. Koliko so plačani gorski kolesarji? Se spomniš Ever Given? In kaj praviš na ulice z imeni kolesarskih znamk?

Discovery in EWS

Discovery je investiral v EWS, lastnika in upravljalca svetovne serije v enduru in e-enduru. Dicovery s tem napoveduje nadaljnjo širitev ponudbe Home of Cycling v skupini Play Sports Group in Eurosport. S to potezo bo EWS dobil še večji medijski doseg, kar je odlično za eno najatraktivnejših kolesarskih disciplin. Več izveš na enduroworldseries.com.

Shimano

Kolesarska divizija japonskega velikana Shimano je v prvem četrtletju letošnjega leta povečala prodajo za 76,3 odstotka v primerjavi z lanskim letom. Grafi in analize so na voljo na bicycleretailer.com. Tam izveš tudi, za koliko se je povečala prodaja ribiške opreme.

A. Dugast in Vittoria

Italijanski gumar je prevzel nizozemskega specialista za izdelavo tubularjev. A. Dugast je s svojimi super pnevmatikami prisoten tudi v gorskokolesarskem krosu. Pod patronatom Vittorie nameravajo svoje izdelke popeljati še na višjo raven. Za začetek plodnega in dobrega sodelovanja so naznanili nov, ročno izdelan tubular L’Eroica v omejeni seriji. Več informacij najdeš na cyclingindustrynews.com.

Raziskava na pinkbike.com

Koliko so plačani gorski kolesarji? Katera zvrst kolesarstva je najzanimivejša za pokrovitelje? Kako se delijo plače glede na discipline? Vse to v zelo razširjeni raziskavi na kanadskem portalu pinkbike.com.

N1N0 in Bosch

Eden najtrofejnejših gorskih kolesarjev vseh časov je postal ambasador Bosch eBike Systems. Kaj pravi Nino Schurter na svojo novo vlogo, preberi na bosch.presse.de.

Saga z Ever Given se nadaljuje

Zvezda Sueškega prekopa je bila zagotovo nasedla tovorna ladja Ever Given ladjarja Evergreen. Na njej je za teden dni med 18000 kontejnerji obstalo tudi veliko koles in kolesarske opreme. Ti še vedno niso pri distributerjih in v tovarnah, saj Egipčani terjajo enormen kazenski znesek za zastoj v prekopu, ki ga je naredila nesrečna ladja. Več si preberi na tem mestu.

Ulici z imeni kolesarskih znamk

Ni kaj, Američani znajo presenetiti. V Koloradu, natančneje v mestecu Fruita, so predstavili novi ulici, ki so ju poimenovali Yeti Street in Pivot Street. Nad Fruito je kar nekaj legendarnih gorskokolesarskih poti, ki mestece s 13000 prebivalci ohranjajo na kolesarskem zemljevidu. Več, tudi izjave predstavnikov znamk Yeti in Pivot, si lahko prebereš na bicycleretailer.com.

Naslovna fotografija EWS

Prejšnji

Biznis 17: Unior z Nizozemci, Bikehanic z Intersportom

Sledite nam