11. aprila 2017

Načrti in novosti v parku med Kranjem in Ljubljano – dve novi poti, testi, festivalček in še kaj. Prva doza že ta konec tedna.

Osveženo 12.4. 15:00: Zaradi slabe napovedi in odpovedi Luže, ki bi morala potekati sočasno, park ne bo obratoval za velikonočni vikend.

Kjer žičnica kroži za smučarje, tam žičničarji marsikdaj spustijo kolesarje nanjo tudi izven kolesarske sezone. Tako je Krvavec kolesarje razveseljeval tudi sočasno s smučarji.

Park z najmočnejšim zaledjem mest, saj leži med Kranjem in Ljubljano, se pohvali s 27 km označenih poti, od tega 16 km spustov, in največjo višinsko razliko med slovenskimi parki.

Delovanje v 2017

Pred pravim začetkom kolesarske sezone nas bo letos Bike park Krvavec najprej razveseljeval po kapljicah: za začetek za velikonočni vikend, od 15. do 17. aprila, nato še za promajske praznike in čez, od 27. aprila do 7. maja. Sledi remont kabinske žičnice.

Čisto zares pa nato začnejo 20. maja.

Do 24. junija bo park obratoval ob ponedeljkih, sredah in petkih od 14. do 19. ure, ob torkih in četrtkih ob 14. do 20. ure ter ob sobotah, nedeljah in praznikih od 9. do 19. ure. V glavni sezoni med 24. junijem in 3. septembrom se štart tudi med tednom prestavi na 9. uro zjutraj.

Cene vozovnic

Dnevna vozovnica – 25 € (mladi 22 €, otroci 16 €)
Vozovnica za 3 ure – 21 € (19/14 €)
Ena vožnja – 15 € (13/10 €)
Sezonska vozovnica – 239 € (otroci 149 €)

Vozovnice bodo vsak trenutek na voljo tudi na spletu.

Od letos je Krvavec tudi član združenja GraVity Card.

Novosti

Od predlani Rock’n’Flow, od lani Muci, letos pa … ? Dve novi progi se obetata za junij. Nova pot se bo začela na “plaži” v Tihi dolini in se po kakšnih 300 m po prečkanju smučišča ločila. Od tam se bo ena spustila proti vznožju smučišča oziroma zgornji postaji kabinske žičnice, druga pa bo nadaljevala s prečkanjem proti Kriški planini in se preko Jezerc priključila v začetek Mucija. Okrog imen novih poti se še malo prerekajo.

Lani so zaradi Mucija malce zanemarili Rock’n’Flow, a so mu veliko ljubezni posvetili pred začetkom letošnje sezone, ga prenovili in pripravili nekaj novih linij.

Najem opreme

Na zgornji postaji kabinske žičnice bodo pri Jecom sportu zopet na voljo kolesa Scott in zaščita.

Dogodki

KD Rajd je že objavil termine svojih kampov na Krvavcu: od 28. do 30. junija bo tam Teva Junior MTB kamp za mlade, od 21. do 23. julija MTB vikend bike kamp za malo starejše, v avgustu pa Unior Tools Team Pro kamp.

MTB Galaxy bo svoj kamp tehnike vožnje z video analizo izvedel na otvoritveni konec tedna 20. in 21. maja.

Svoj festivalček so napovedali za 26. in 27. avgust, takrat med drugim priredijo tudi Enduro Krvavec za serijo SloEnduro 4Fun.

Za konec maja in junij pa napovedujejo tudi teste koles različnih znamk.

Podrobnosti na www.rtc-krvavec.si

Preberi še
Vozovnica GraVity Card še na Krvavcu
Bike park Kranjska Gora od 21. aprila

Fotografije Andy Lloyd

Sledite nam