2. oktobra 2014

S prvim oktobrom na prodajnih mestih tudi najnovejša številka. Debelina še vedno sto strani. Vsebina, kot vedno, raznolika in za skoraj vsak kolesarski okus.

S prvim oktobrom na prodajnih mestih tudi najnovejša številka. Debelina še vedno sto strani. Vsebina, kot vedno, raznolika in za skoraj vsak kolesarski okus.

Podražili je niso. Še vedno je cena cent manj kot štiri evre, kakovost papirja in tiska pa še vedno na enaki ravni. In česa so se avtorji prispevkov lotili tokrat?

Aktualne novice iz sveta “bicikl biznisa”, nekaj novosti in povabilo na kakšno dirko oziroma druženje na sedmih straneh, ki se nadaljujejo v foto zgodbe, oziroma tri hude akcijske trenutke ujete v fotografski objektiv.

Sledi Najboljših pet iz projekta 5 Jana Poriča, ki ste ga preko videov spoznali tudi na naši spletni strani, a tokrat nekoliko drugače. S fotografijo in besedo.

Peloton, oziroma finančna ozadja profesionalnih kolesarskih ekip in borba za pokrovitelje. Hja, kolesarske ekipe niso ravno nogometni klubi.

Pogovor oziroma intervju je tokrat potekal s kolesarko profesionalne ženske ekipe BTC City Ljubljana Uršo Pintar.

Portret legende predstavlja klenega mtb Švicarja Christopha Sauserja.

Samo Rauter piše o nekoliko drugačnem treningu, treningu v dežju. Opremi, nasvetih …

In tudi naslednji članek se nekoliko navezuje na Samovega, Žiga Pandur o pripravi kolesa na blatne razmere, na kaj moramo paziti in česa vsekakor ne smemo pozabiti.

Kako postati cestni kolesar? Če smo v preteklih številkah brali kako postati boljši šprinter, hribolazec … je sedaj na vrsti razčlemba kako postati boljši kronometrist.

Spoznaj se s kolesom. Med bistvenimi kolesarskimi komponentami oziroma nekakšna nadgradnja le-teh so vsekakor ročaji krmila oziroma po domače gripi.

V tejle jesenski številki pa kar tri možne destinacije za kolesarko turo: Koroška, Dalmacija oziroma pobočja Pelješca in en potep pri italijanskih sosedih v Karnijcih.

Za posladek pa dvaindvajset strani novosti s sejma Eurobike. Cestna, mestna, E-kolesa, gorska, debeluhi (na mtb.si nam je še vedno bolj všeč izraz tolsta kolesa oziroma tolsteži), otroška ter komponente in oprema.

Predzadnja stran, ki vedno postreže z nenavadnimi idejami ali zapiski, pa tokrat o nasvetih kako zaščititi kolo pred priložnostnim zmikavtom.

Sledite nam