12. oktobra 2012

Naša ponosa s SP Matej Mohorič in Miha Halzer sta glavni faci oktobrske številke revije Bicikel. Pa neki Armstrong? Še novosti za sezono 2013, testi treh mtbjev, tura po Šentviški planoti …

Dve osrednji tematiki, testi koles, drugi del novosti za prihajajočo sezono, vse to in še kaj na 100 straneh oktobrske številke revije Bicikel, ki je za 4,90 že pri vašem prodajalcu časopisov. Tokrat nekoliko manj mtbja, a vseeno vredno nakupa.

Oktobrska številka je prepletena z dvema osrednjima temama, obe pa sta povezani z vrhunskimi kolesarji. Na eni strani sta to domača matadorja, ki sta vrhunec sezone kronala s kolajnami na svetovnem prvenstvu. Prvi je mladi špecjalkar Matej Mohorič, ki se je iz Valkenburga vrnil z dvema odličjema, enim srebrnim in enim zlatim, drugi pa je Energijin Hrastničan Miha Halzer, ki je v Saalfeldnu postal svetovni podprvak v krosu na izpadanje oziroma po domače eliminatorju. Šampiona je skupaj poslikal Boštjan Gunčar.
Druga tema je obsežen zapis (največkrat obravnavana kolesarska zgodba zadnjih mesecev v skoraj vseh medijih) o legendarnemu Lancu Armstrongu.

Iz druge vsebine:

  • Predstavili so tudi letos najbolj dominantnega mladega kolesarja na domačih ”rekreativnih” preizkušnjah, predvsem vzponih – Primoža Rogliča, bivšega smučarskega skakalca.
  • Med preizkusi koles so se tokrat znašla kar tri gorska. Premierno so preizkusili novega Scottovega Genija in sicer model 930, ki je postavljen na 29-palčne obročnike. S tavelikimi se ponaša tudi Specijev Stumpjumper v karbonski preobleki z oznako Comp. Prijetno presenečenje pa je Wheelerjev Hornet, vsegorec za ugodno ceno.
  • Tokratni izlet je podrobno opisal tablaš Milan Rejec. Z družbo se je odpravil na Šentviško planoto oziroma kot je omenjeno v naslovu – svet med Idrijco in Bačo.
  • Za tiste, ki radi spremljajo razvoj najrazličnejših kolesarskih komponent, je poskrbljeno z obiskom italijanske Vittorie, za oboževalce zgodovine kolesarstva se je začela nova zgodba, tokrat je na vrsti Jure Pavlič.
  • Seveda ne gre brez novosti za kolesarsko sezono z letnico 2013. Tokrat boste izvedeli, kako so se pripravili pri Uniorju, Corratecu, Sidiju, Pinarellu, Ghostu, BMCju, Fi’zi:ku, Giru, Fujiju, O’Nealu, Hydrapaku.
  • Za ljubitelje kolumn: lahko izbirate med izpovedmi Kristjana Korena, Gorazda Štanglja, Mateja Zalarja, Tomaža Kovšce, Miroslava B. Cvjetičanina ter njujorškega dopisnika Sebastijana Kopušarja.


Uvodnik na bicikel.com

Sledite nam