beta, ely, nevada
Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
20. marca 2021

Lani je MTB svet izgubil eno najboljših revij, ameriški Bike. A uredniška ekipa se vrača pri drugem založniku z revijo Beta.

Z lanskim oktobrom je po 27 letih izginila revija Bike, tista iz ZDA namreč. Pripovedovali so krasne zgodbe o ljudeh, krajih, poteh in kolesih, razvajali s fotografijami in tudi s spletnimi vsebinami. Očitno številke (tiste z znaki $ spredaj ali zadaj) niso šle več skupaj in celotna ekipa, ki jo je ustvarjala, je z urednico Nicole Formosa vred ostala na cesti.

Beta mtb magazine
Zadnja številka revije Bike je bila vsakoletna foto izdaja; premierna Beta zaenkrat še zelo zrnata.

Situacija se je vendarle kar hitro rešila tako za njih kot za bralce, saj je vse najela druga založba Pocket Outdoor Media, ki ima v lasti tudi VeloNews, pa poslovni Bicycle Retailer in še veliko naslovov. Novemu MTB projektu so bolj v šali rekli “projekt feniks”. V februarju so vsaj digitalno tudi zares zagnali nov gorskokolesarski medij z imenom Beta s spletno stranjo, kanalom na YouTubu in z družbenimi mediji.

Prva tiskana številka pride 30. marca (izven ZDA žal le v digitalni izdaji), naročniki bodo deležni tudi ekskluzivnih spletnih vsebin.

Beta zgodba: Ely, Nevada

Je pri nas gorsko kolesarstvo že ekonomsko rešilo kak kraj? Če ga še ni, ga pa utegne! Takole je videti Ely v Nevadi, kjer so nekdaj kopali baker. Ena prvih zgodb Bete tudi v spletni reportaži.

Beto spremljaj na www.betamtb.com.
YouTube kanal
Facebook @betamtbmag
Instagram @betamtb

Naslovna fotografija Anthony Smith za betamtb.com

Preberi še

Sveže branje: Bicikel številka 98

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam