Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
9. maja 2019

Ko smo že mislili, da priljubljenega pokala letos ne bo in bosta na sporedu le dve, morda tri posamezne dirke, je prišlo do preobrata. Pokal jih bo štel pet.

Konec lanskega leta, ko je idejni vodja pokala B4X Matjaž Jazbar naznanil, da se zaradi ostalih izzivov in pomanjkanja časa umika s funkcije vodje in koordinatorja celotne zgodbe, je že kazalo, da letošnje serije, ki je bila v dveh sezonah deležna tudi pokrovitelja s strani spletne trgovine inverted.si, ne bo.

A po prvi, tradicionalni dirki v Ajdovščini, je prišlo do preobrata in serija B4X bo tudi v letošnji sezoni. V seriji bo 5 dirk, na sporedu bodo še štiri, saj je prva že bila. Zaenkrat sicer brez glavnega pokrovitelja in z novim koordinatorjem.

Novi prvi mož serije je postal Peter Palandačič, član ljubljanskega KD Rajd, tudi sam kolesar in občasni tekmovalec na dirkah BMX in B4X.

Kaj je Peter povedal pred nadaljevanjem sezone?

“Trenutno sem v dogovoru z nekaj potencialnimi pokrovitelji, ki bodo morda vskočili v zgodbo z letošnjim nadaljevanjem sezone, vsekakor pa se dogovarjamo za pokroviteljstvo sezone 2020. V prvi vrsti bi s pomočjo pokroviteljev rad omogočil dodatne nagrade in s tem razbremenil lokalne prireditelje tekmovanj, da ne bi imeli celotne organizacije na svoji grbi. Upam, da se bo to zgodilo že pred nadaljevanjm letošnje sezone, vsekakor pa bo do tega prišlo v naslednji. Serija bo letos štela pet dirk, s tem, da je v serijo že všteta prva dirka, ki je bila prejšnji mesec v Ajdovščini. Glede točkovanja, objav dogodkov, poročil in še česa, bom podatke in novice kar se da hitro objavljal na facebook profilu B4X Pokal Slovenije.”

Koledar tekmovanj

14.4. Ajdovščina v organizaciji KK Črn trn (že bila na sporedu)
8.6. Ravne pri Šoštanju v organizaciji KD Lignit
29.6. Šempeter pri Gorici v organizaciji Deš Fleš
17.8. Odranci v organizaciji KK Bula
31.8. Sveti Jurij v organizaciji ŠD Sveti Jurij

Letos ne bo na sporedu dirke v Izoli, ta je bila v programu tudi lansko sezono, a je bila odpovedana, niti ne bo dirke v Ljubljani. Bodo pa na sporedu dirke, ki so v zadnji sezoni tvorile železni repertoar.

www.facebook.com/b4xslovenija

Naslovna fotografija Klavdij Blažko

Takole je bilo v Ajdovščini
B4X Ajdovščina: Burja ni motila nikogar

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam