17. oktobra 2019

Organizatorji svetovne serije v enduru so skupaj z Mednarodno kolesarsko zvezo sklenilli, da bodo naslednje leto v sklopu svetovne serije tudi tri dirke z e-kolesi.

Dve leti pogajanj in usklajevanj med organizatorji svetovne serije v enduru (EWS) in Mednarodne kolesarske zveze (UCI) sta obrodili sadove. Naslednjo sezono bodo na spredu tudi dirke z e-kolesi.

Mini serija bo vključevala tri dirke, ki bodo združene pod imenom EWS-E in bodo na sporedu 17. in 18. julija v francoskem Valbergu, 29. in 30, avgusta na finalu svetovne serije v švicarskem Zermattu, ter 25. in 26. septembra na finalu narodov v Finale Ligure v Italiji.

Dirke EWS-E bodo potekale na drugačnih progah kot klasične dirke v svetovni seriji in bodo kot kombinacija vzponov in spustov ter z zelo tehničnimi deli izziv tako za izdelovalce koles kot tudi za tekmovalce.

Zakaj e-kolesa tako pozno v takšno serijo? Glavni razlog tiči v izdelavi opreme, ki bo organizatorjem omogočala preverjanje dejanske moči motorjev na kolesih. Več informacij o samem sistemu bo na voljo v zaćetku prihodnjega leta.

EWS-E bo tako tretja izmed tekmovalnih serij z e-gorskimi kolesi. Avgusta smo doživeli premiero FIM E-Bike Enduro World Cup (pod okriljem Mednarodne motociklistične zveze), ki se je dogajala na progi za motokros in smo o njej na mtb.si poročali v prispevku z naslovom Dame in gospodje, prva dirka E-Xbike. Druga pa je nam malo manj znana serija z imenom WES – World E-Bike Series, ki se je v sezoni 2019 odvijala na štirih evropskih prizoriščih in sicer v Monaku, v švicarski Asconi, v Bologni in v Barceloni.

Ostale informacije na enduroworldseries.com.

Foto EWS

Sledite nam