30. avgusta 2017

Na atraktivni progi Trebaš se je v soboto nadaljeval pokal B4X. Absolutno najhitrejši je bil stari znanec BMX tekmovanj, Avstrijec Walter Siedler.

Serija tekmovanj v kolesarskih dvobojih se je odlično prijela in po dvomesečnem premoru se je izpod BMX in gorskih koles zopet prašilo.
Po Ajdovščini in Šempetru pri Gorici je bil na vrsti Sveti Jurij na Goričkem, kjer se je pomerilo 40 tekmovalk in tekmovalcev v različnih kategorijah.

Za organizacijo in brezhibno izvedbo tekmovanja je stalo Športno društvo Sveti Jurij z Alešem Gombocem na čelu. Dirka je potekala v sončnem in vročem vremenu, za odlično vzdušje pa so poskrbeli tekmovalci z atraktivnimi vožnjami.

Med elito je bil najhitrejši Avstrijec Walter Zeidler pred Boštjanom Pisancem in Mihaelom Holsedlom. Med dekleti je zmagala Naja Stipanič, na drugo mesto se je zavihtela Aneja Durinek, na tretje pa Monika Pavlič.

{gallery}2017/170830_trebas{/gallery}
V kategoriji do 19 let je bil najspretnejši Rok Bajec pred Primožem Lemutom in Anžetom Novincem.

V združeni kategoriji U13 in U15 je bil prvi Matej Koren, na drugo mesto se je uvrstil Urban Lemut, na tretje pa Jan Zadravec.

Med dečki do 11 let je bil najspretnejši Mai Pokleka, pred Andražem Korenom, tretji je bil Val Trinle Lampič.

V kategoriji U9 je bil najhitrejši Jakob Praček, na drugo mesto se je uvrstil Jaka Borštnar, na tretje pa Lenart Sever.

Med najmlajšimi, v kategoriji do 7 let, je prvo mesto osvojila Mila Lampič, drugi je bil Nino Bratož, tretji pa Urban Cigut.

O dvoboju na progi Trebaš so poročali tudi na portalih sobotainfo.com in pomurje.si.  

Obsežno fotogalerijo najdeš na facebooku.

Foto organizator

Vse o B4X Inverted.si pokalu 

Četrta dirka bo že ta vikend v sklopu ajdovskega kolesarskega festivala, ki bo potekal med 1. in 3. septembrom. V soboto bo 4kros dirka evropske serije, v nedeljo pa se bodo tekmovalci in tekmovalke pomerili v pokalu B4X Inverted.si.


Ekipa, da te skipa!

Sledite nam