13. junija 2013

Miha Halzer nadaljuje serijo odličnih uvrstitev v eliminatorju, po četrtem in tretjem mestu je danes v Italiji osvojil še drugo.

Urnik svetovnega pokala v Val di Sole v severnoitalijanski pokrajini Trentino je zelo natrpan, saj bodo poleg trojnega programa (eliminator, kros, spust) organizatorji izvedli še dirko serije 4X ProTour. Tako je bil eliminator na spredu že danes, jutri bo treba to progo namreč sprostiti za kvalifikacije spusta in 4krosa. Dobrih uvrstitev Mihe Halzerja (Energijateam.com) smo se že kar navadili in tudi danes smo stiskali pesti za zmago. Danes je bil od njega boljši le Avstrijec Daniel Federspiel, očitno najbolj resen tekmec našega kolesarja.

Miha Halzer, 2. mesto: “Danes sem bil vedno zadnji iz štarta, napadati sem začel v zadnjem delu vzpona. Če bi začel hitreje, morda ne bi zdržal težkega ritma preko celotnega vzpona. Tako pa sem šel vanj relativno svež in imel moč za napad. Zaradi svojih kil sem imel malo težav z oprijemom, zagotovo je bil slabši kot bi bil sicer na trdi podlagi. S spustom po progi za 4kros nisem imel težav, čeprav smo prišli na ta del že dokaj utrujeni. Na treningu je bilo veliko lažje, ko smo se samo spuščali z vrha. Daniel je bil suveren v vseh elementih današnje dirke in tudi v zaključku finala se mu nisem mogel približati. Z drugim mestom sem zadovoljen, seveda pa si močno želim zmage na vsaj eni izmed naslednjih dveh dirk svetovnega pokala. Takšna priložnost za zmago, kot je bila na Češkem, se ne zgodi vsakič, res se mora pravilno odviti veliko stvari.”

Halzer je drugi za Federspielom tudi v razvrstitvi eliminatorja za svetovni pokal.

Na eliminatorju je tokrat ponovno nastopila Blaža Klemenčič (Calcit Bike Team), se z napadom na vzponu prebila v četrtino finala, tam pa so bile tekmice premočne. Zasedla je 16. mesto. V finale se je uvrstil tudi Urban Ferenčak (Calcit Bike Team), a žal izpadel že v prvem krogu. Še en “calcitovec” Rok Korošec se ni uvrstil v finale. Pri dekletih pa je drugič letos zmago slavila Švedinja Alexandra Engen.

Petek v Val di Sole bo imel dva vrhunca – kvalifikacije spusta in kvalifikacije 4krosa.

Vrstni redi in razvrstitve na strani UCI
Spletna stran prirediteljev v Val di Sole
Posnetek dirke na redbull.com

Na uvodni sliki je Miha Halzer v družbi Federspiela in Gegenheimerja (foto G. Stopar); avtorja fotografij: Vanja Kodermac in Grega Stopar.

Sledite nam